АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

"Люди працюють": гендиректор "Укроборонпрому" про розробку ОТРК "Сапсан"

Читать на русском
"Люди працюють": гендиректор "Укроборонпрому" про розробку ОТРК "Сапсан"
"Люди працюють": гендиректор "Укроборонпрому" про розробку ОТРК "Сапсан"

За словами Германа Сметаніна, ракетна програма є надсекретною, але він зазначив, що люди працюють та мотивовані.

Український оперативно-тактичний ракетний комплекс "Сапсан" або "Гром-2" – це розробка, яка продовжується з 2009 року. Генеральний директор "УкрОборонПрому" Герман Сметанін розповів в інтерв’ю "Економічній правді" про стан розробки.

Звільнення попередника Германа Сметаніна Юрія Гусєва, за даними ЗМІ, сталося через провал ракетної програми, зокрема розробки ОТРК "Сапсан". Тому журналіст спитав, чи знає нинішній гендиректор, що робити, щоб українські ракети "Сапсан" встигли на битву. На це Сметанін відмовився відповідати через високу таємність роботи.

"Скажу загалом. Є державна програма з нарощування виробництва ракет. Люди працюють, усі вони мотивовані і хочуть в*бати по тій Москві, щоб там мало нікому не здалося. Але під час війни — це надсекретна інформація, ділитися якою я не можу", – сказав Сметанін.

Додамо, 3 листопада начальник Головного управління ракетних військ та артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ бригадний генерал Сергій Баранов дав інтерв’ю, у якому він сказав, що ОТРК "Гром-2" удосконалюється, але деталей розробки називати він не став.

"Я поки що хотів би таємничість зберегти. Але так, він є, він удосконалюється, і росіяни нехай зазнають його дії на собі", – заявив Баранов.

ОТРК "Сапсан"

Розробка оперативно-тактичного ракетного комплексу "Сапсан" призначена для заміни "Точки-У" з дальністю 120 км. Передбачалося, що дальність стрільби ОТРК "Сапсан" становитиме 500 км для ЗСУ та 270 км для експорту. "Грім-2" – це експортна версія машини, яка розроблялася на замовлення Саудівської Аравії. Маса бойової частини має становити 480 кг.

що відомо про сапсану qhiquqidekidzqant


Теги: УкроборонпромДК УкроборонпромНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВПКРПК Сапсан

Дата і час 06 листопада 2023 г., 11:21     Переглядів Переглядів: 2372
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069103