АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У США "п’яні" ведмеді гризлі продовжують гинути під колесами поїздів, засинаючи на рейках

Читать на русском
У США "п’яні" ведмеді гризлі продовжують гинути під колесами поїздів, засинаючи на рейках
У США "п’яні" ведмеді гризлі продовжують гинути під колесами поїздів, засинаючи на рейках

Найнесприятливішим був 2019 рік, коли під колесами поїздів загинули 8 гризлі, а цього року вже 3. На думку федерального еколога у відставці Чака Ніла, ситуація лише посилюватиметься.

У США з 1980 року на ділянці залізниці поблизу Національного парку Глейшер у Монтані під колеса поїздів потрапили та загинули 63 гризлі. Багато з них постраждали через те, що напилися зерна, що перебродило, яке висипалося з вагонів, і не змогли рухатися досить швидко. Про це пише Cowboy State Daily .

Найнесприятливішим був 2019 рік, коли під колесами поїздів загинули вісім гризлів, а цього року вже три ведмеді.

Напившись зерна, що перебродило, десятки ведмедів гризлі загинули на підступній ділянці залізничної гілки поблизу Національного парку Глейшер (штат Монтана). Згідно з звітами державних та федеральних агентств з охорони дикої природи, з 1980 року на ділянці залізничної гілки, що проходить через перевал Маріас, було вбито 63 ведмеді.

За словами федерального еколога у відставці Чака Ніла з Вайомінга, багато ведмедів, швидше за все, загинули під час "п’яної спроби" обігнати поїзди. Він розповів журналістам, що зерно, що висипалося з вагонів уздовж колій, може стати ласощами для тварин.

"При достатній кількості вологи від снігу і дощу зерно, що розсипалося, фактично бродить на місці і стає фактично продуктом броварні", — сказав він.

Ведмеді гинуть під колесами поїздів, гризлі, п’яні ведмеді, обігнати поїзд, гинуть на рейках, засинають на рейках, тривожна статистика, еколог eiqreiddideant

Щодо ведмедів парку Глейшер, то, за словами Ніла, для їхнього захисту від зіткнення з поїздами робиться недостатньо. А сп’яніння ферментованим зерном лише погіршує ситуацію.

"Ведмеді, яких приваблює ферментоване зерно, можуть заснути прямо на місці. Вони можуть заснути в п’яному заціпенінні прямо на рейках. В інших випадках вони затримуються на коліях доти, доки до них не наближається поїзд на великій швидкості, потім у п’яному вигляді намагаються обігнати поїзд, але їм не виходить", — додав експерт.

Ведмеді продовжуватимуть гинути

На думку Ніла, залізнична компанія Burlington Northern Santa Fe (BNSF) робить недостатньо, щоб захистити ведмедів від такої жахливої долі.

"Компанія вже кілька років не робить жодних дій, вважаючи, що гризлі буде виключено з переліку видів, що знаходяться під загрозою зникнення (ще одна причина, через яку я проти виключення), і їм не доведеться розробляти якийсь план, щоб виправити ситуацію" - сказав Ніл.

Ведмеді гинуть під колесами поїздів, гризлі, п’яні ведмеді, обігнати поїзд, гинуть на рейках, засинають на рейках, тривожна статистика, еколог

Експерт вважає, що одна з ідей порятунку гризлі, яка вже обговорювалася, полягає в тому, щоб при наближенні поїздів до відомих "зон поразки" спрацьовував якийсь шумовий сигнал.

"Звичайно, якщо ведмеді п’яні, то сумнівно, що це буде ефективно. Інша ідея полягає в тому, щоб не завантажувати вагони поїздів до відмови, що не подобається компанії BNSF. Ще одна ідея - не запускати поїзди за певних погодних умов, коли ймовірність сходу з рейок зростає, - також не подобається BNSF. Отже, на даний момент я можу сказати, що зроблено зовсім небагато, і ведмеді продовжують гинути", - додав Ніл.


Теги: гибель животныхпоездапотягидикі тваринидикие животныеМедведиСША

Дата і час 07 листопада 2023 г., 00:07     Переглядів Переглядів: 2458
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.374675