АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Ракетний удар по 128 бригаді: ЗМІ з’ясували нові подробиці трагедії

Читать на русском
Ракетний удар по 128 бригаді: ЗМІ з’ясували нові подробиці трагедії
Ракетний удар по 128 бригаді: ЗМІ з’ясували нові подробиці трагедії

Російські військові атакували за 10 хвилин після початку церемонії нагородження. Захід не розпочався вчасно, його відкладали на 30 хвилин, розповіли журналісти з посиланням на бійців бригади.

3 листопада Збройні сили Російської Федерації завдали ракетного удару по прифронтовому селу Запорізької області, де нагороджували бійців 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Унаслідок атаки загинули українські військові, зокрема високопоставлені офіцери. Про це повідомило видання The Washington Post 9 листопада.

"Замість святкування відваги та заслуги бійців церемонія нагородження перетворилася на кровопролиття", - йдеться у повідомленні.

У виданні зазначили, що під час атаки загинули щонайменше 19 військових, у тому числі кілька високопоставлених офіцерів та найкращих бійців бригади. Окрім цього, десятки військових отримали поранення. Один із бійців зазначив, що важко сказати, скільки людей було поранено чи вбито.

"На момент обстрілу нараховано 21 людину. Чи всі вижили в лікарні - невідомо", - заявив він.

Журналісти розповіли, що за деякими даними, стався не один, а два ракетні удари через 10 хвилин після початку церемонії нагородження. Ворожа ракета потрапила у двір будівлі, де відбувався захід. За інформацією бійців бригади, подібні церемонії зазвичай проводять у добре захищеному місці за участю малої кількості людей, проте 3 листопада у нагородженні на відкритому повітрі взяли участь майже 100 осіб, частина яких не отримала медалі. Зокрема, у списку нагороджених було 43 особи.

За словами першого бригадира, місце церемонії було "постійно в зоні дії балістичних ракет та всього іншого, що летить здалеку". За його словами, атаку потрібно було спланувати заздалегідь, оскільки ракету не можна запустити за кілька хвилин, тож ворог розумів, що націлює ракету туди, де перебуває багато офіцерів.

"Поки незрозуміло, що саме сталося — чи це місцеві жителі зателефонували і повідомили, що зібралася купа людей, чи стався витік інформації з внутрішнього штабу бригади", — сказав перший бригадир.

Також військові розповіли, що захід відклали на 30 хвилин, тож солдати довго стояли у дворі. Окрім цього, командир бригади Лисюк запізнився, він прибув за кілька хвилин після удару.


Теги: Напад Росії на УкраїнуЗСУВСУ128 бригадаТрагедиятрагедіяВойнаВійнаРакетные ударыРакетні удари

Дата і час 10 листопада 2023 г., 00:06     Переглядів Переглядів: 2694
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071044