АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

На Житомирщині незаконно надавали в оренду радіаційно небезпечні землі

Читать на русском
На Житомирщині незаконно надавали в оренду радіаційно небезпечні землі
На Житомирщині незаконно надавали в оренду радіаційно небезпечні землі

Ексголову ОТГ та фермерів викрито на організації схеми незаконної передачі в оренду та обробітку радіаційно небезпечних земель Житомирщини.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Колишньому селищному голові ОТГ, який на даний час є депутатом районної ради, землевпоряднику селищної ради та трьом директорам приватних підприємств інкриміновано самовільне зайняття земельних ділянок та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 364 КК).

За даними слідства, у 2020 році селищний голова ОТГ у змові із землевпорядником та спільно з директорами трьох підприємств, діючи в їхніх інтересах, розробили злочинну схему для самовільного зайняття радіаційно небезпечних земельних ділянок.

Усі підозрювані достовірно знали, що ці землі належать до зони безумовного (обов’язкового) відселення та можуть передаватись у користування виключно за рішенням Кабміну.

Для надання злочинним діям вигляду легальності голова ОТГ укладав попередні договори оренди землі та підписував акти прийому-передачі. Загальна площа незаконно переданих фермерам «чорнобильських» земель склала 2 900 га. Підприємці вирощували сільгоспкультури, збирали урожай та продавали. Пшениця без проведення дозиметричного контролю постачалась на хлібокомбінати по всій Україні.

На кожен факт передачі радіаційно небезпечних земель в оренду прокурори реагували та зверталися до суду з позовами про їхнє скасування. Тоді підозрювані складали документи, що вказували на нібито розірвання договорів оренди на момент судового розгляду справи та після ухвалення рішень суду, надалі – повторно їх укладали для збору урожаю. Завдані державі збитки лише у 2020 році – 37,5 млн гривень.  Перевіряються обставини незаконної передачі земель протягом 2021 року.

368.media


Теги: Радиациярадіаціяоренда земліаренда землиЖитомирская областьЖитомирська область

Дата і час 14 листопада 2023 г., 16:06     Переглядів Переглядів: 1657
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.103742