АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

«Живі суверенні мужчини» атакують суд у Рівненський області та заважають розглядати справу

Читать на русском
«Живі суверенні мужчини» атакують суд у Рівненський області та заважають розглядати справу
«Живі суверенні мужчини» атакують суд у Рівненський області та заважають розглядати справу

Чоловіки кажуть, що мають лише громадянство УРСР та СРСР та не визнають громадянство України.

Голова Костопільського районного суду Рівненської області Олександр Цвіркун повідомив у Вищу раду правосуддя та Офіс Генерального прокурора про організовану групу громадян, які заважають суду розглядати справу, а також намагаються тиснути на суд.

Як повідомив Олександр Цвіркун, у нього в провадженні перебуває справа за скаргою на бездіяльність досудового слідства Рівненського районного управління поліції та необхідність внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР.

Судове засідання у зазначеній справі було призначено на 3 серпня, втім, скаржник на засідання не з’явився.

11 серпня скаржник надіслав на електрону адресу суду повідомлення про розгляд справи без його участі.

Однак 21 серпня в суд з’явилися троє невідомих чоловіків, які представилися вільними слухачами.

Чоловіки відмовилися надати працівникам судової охорони документи, що посвідчують їхню особу. Свою відмову вони пояснили тим, що вони є «живими суверенними мужчинами зі статусом живої людини і громадянством республіки УРСР/СРСР».

Як зазначив Олександр Цвіркун, в порушення посадової інструкції, співробітники Служби судової охорони все ж допустили одного з чоловіків до зали судових засідань, оскільки раніше вони вже його бачили в суді.

Цікаво, що в журналі реєстрації відвідувачів суду, співробітники ССО при цьому здійснили запис про наданий чоловіком «Афідевіт Істини» (тобто клятва або присяга).

Втім, на судовому засіданні громадянин, вже на вимогу суду, знов відмовився надати документ, який посвідчує його особу. Чоловік повторив, що він є «живим суверенним мужчиною», який перебуває «у міжнародному правовому статусі Людина». Також, він додав, що не має документів держави Україна, оскільки він взагалі не визнає громадянства України, є громадянином УРСР/СРСР, а Україна, на його думку, є «корпорацією».

Після цього чоловік почав порушувати порядок у залі судового засідання, вступив у суперечку з суддею, розпочав відеозйомку подій на камеру мобільного телефону, на зауваження не реагував.

У підсумку, працівники Судової охорони видалили чоловіка з зали судового засідання, а розгляд судової справи було відкладено.

Судячи з усього, суддя запідозрив, що скаржник та «живий суверенний мужчина» є однією особою. Однак відмова чоловіка надати відповідні документи, не дозволила суду достеменно встановити його особу.

У подальшому суд ще тричі призначав засідання, однак скаржник на них знов не з’являвся, хоча інша сторона – слідчий поліції, в суд з’являвся.

Разом з тим, співробітники Судової охорони повідомили голові суду, що тричі у дні призначених судом засідань в суд з’являвся з «групою підтримки» той самий «живий суверенний мужчина», який приходив на засідання суду 21 серпня, однак був видалений з зали засідань.

Оскільки чоловік всякий раз відмовлявся надати документи, які посвідчують його особу, та неодноразово повторяв, що не визнає громадянства України, працівники ССО відмовляли йому у допуску на судове засідання.

Крім того, 13 жовтня «живий суверенний мужчина» надіслав на електронну пошту Костопільського райсуду «наказ» «про усунення перешкод та забезпечення доступу до суду і правосуддя, а також вжиття невідкладних заходів розчищення проходу до зали засідання».

Після цього «живі суверенні мужчини» надіслали у суд ще декілька «наказів» про забезпечення доступу до судового засідання, а також про наслідки невиконання їхніх «наказів».

Як повідомив у зв’язку з цим Олександр Цвіркун, суд опинився у складній ситуації. З одного боку, невідомі особи чинять перешкоди у здійсненні судочинства, а також фактично спробують чинити тиск на суд, з іншого – порушуються терміни розгляди судом скарги.

Тепер оцінку подіям в Костопільському районному судді має надати Вища рада правосуддя.

sud.ua


Теги: Уголовное делосудебная охранаЦвиркун АлександрОфис ГенпрокурораОфіс генпрокурораВысший совет правосудияВища рада правосуддяРовенская областьРівненська областьСССР

Дата і час 16 листопада 2023 г., 09:34     Переглядів Переглядів: 2395
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.261358