АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Канадська компанія Skycope запідозрила російський виш у спробі крадіжки технологій

Читать на русском
Канадська компанія Skycope запідозрила російський виш у спробі крадіжки технологій
Канадська компанія Skycope запідозрила російський виш у спробі крадіжки технологій

Канадська компанія Skycope Technologies Inc. запідозрила Російський технологічний університет МИРЭА (РТУ МИРЭА) у тому, що він нелегально придбав її протидроновий радар SkyEye для копіювання цього обладнання.

Про це йдеться у заяві компанії, пише «Агентство».

Skycope не має відношення до продажу радара російському університету, оскільки повністю дотримується санкцій, які забороняють такі поставки, повідомила компанія у відповідь на питання, як РТУ МИРЭА зміг закупити протидроновий комплекс.

Канадська компанія бачить три можливі пояснення події: або новина про купівлю – фейк, або продана російському вишу система – контрафактне обладнання, або вона отримана нелегальним шляхом для реверс-інжинірингу (зворотної розробки – дослідження продукції для його подальшого виробництва).

У Skycope також заявили, що не можуть контролювати обіг своєї продукції та запобігати її підробці. Компанія повідомила, що ретельно вивчає потенційних клієнтів, щоб унеможливити можливу співпрацю з підсанкціонними країнами.

Також у канадській фірмі повідомили, що кілька місяців тому впровадили технічні заходи, щоб запобігти нелегальному використанню їхньої продукції в країнах, що потрапили під санкції Канади, включаючи Росію. Це було зроблено після того, як компанія виявила підроблений сайт Skycope.ru. На ньому невідомі для компанії особи розмістили зображення та інформацію про її продукцію. Після скарги юристів компанії цей сайт було заблоковано, йдеться у повідомленні канадського виробника.


Теги: кражаКрадіжкаРТУ МИРЭАРоссияРосіятехнологіїКанадаSkycope Technologies Inc.

Дата і час 16 листопада 2023 г., 23:47     Переглядів Переглядів: 2256
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.441708