АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

"Примушують Зеленського розпочати переговори": патова ситуація в Україні триватиме ще рік, — Times

Читать на русском
"Примушують Зеленського розпочати переговори": патова ситуація в Україні триватиме ще рік, — Times
"Примушують Зеленського розпочати переговори": патова ситуація в Україні триватиме ще рік, — Times

На думку головного редактора видання Яна Бреммера, Путін чекає, якою буде подальша підтримка Заходом України і якими будуть результати президентських виборів у США у 2024 році. А тим часом він посилатиме нових рекрутів на війну.

Тупикова ситуація на фронті в Україні може тривати ще рік. Про це пише американський політолог Ян Бреммер, головний редактор газети Time, у колонці видання.

На думку Бреммера, ситуація в Україні завмерла на місці і, здається, так буде й надалі принаймні рік. Все виглядає на користь Володимира Путіна. Контрнаступ з боку України практично застряг, що викликає занепокоєння на Заході. Сумніви зростають: американські та європейські платники податків фінансують ситуацію, що стоїть все дорожче, в глухому куті.

При цьому головний редактор Time вказує, що російські контратаки не принесли значних результатів, але укріплені війська Росії продовжують тримати під контролем приблизно 18% території України, витримуючи удари українських сил.

Росія цього року збільшила обсяг ракетних ударів та виробництво ракет та боєприпасів усередині країни. Це підтримується матеріальною допомогою від Північної Кореї та збільшенням постачання безпілотників з боку Ірану.

Західні лідери скромно, але попереджають президента України Володимира Зеленського, що час не на його боці. Навіть при сварках у Вашингтоні щодо фінансування американська допомога швидше за все збільшиться, вважає Бреммер. Байден вдасться отримати підтримку від Конгресу для військової допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів. Проте невизначеність щодо майбутньої американської підтримки збільшується.

Бреммер зазначає, що Путін, ймовірно, радіє наслідкам конфлікту Ізраїлю із ХАМАС. США та Європа залучені до Гази, що ускладнює їхню внутрішню політику. Допомога, яка могла бути надіслана в Україну, спрямовується на Ізраїль та гуманітарну допомогу палестинському населенню. Перепалка між західними урядами також погіршує ситуацію.

"Війна в Газі також допомагає Росії стверджувати, що Америкою управляють неоколоніалістські лицеміри, які вимовляють праведні промови про права людини в Україні і при цьому схвалюють напад Ізраїлю на палестинців, які не можуть врятуватися втечею, як це зробили українці", - пише Бреммер.

При цьому він зазначає, що Захід намагається змусити Зеленського почати переговори з Путіним, однак умовляння поки що не дають результатів. Президент України не може запропонувати поступки, які були б прийнятними, особливо після загибелі десятків тисяч солдатів за захоплену територію.

"Це особливо актуально в умовах, коли інші голоси знаходять підтримку в українській громадськості - див. нещодавні публічні коментарі Валерія Залужного, вищого військового командира України, - і коли на нього чиниться зростаючий тиск з метою змусити його відмовитися від своїх заперечень проти проведення виборів до військового час у 2024 році", - йдеться в публікації.

Що може дати Захід Україні в обмін на переговори з Путіним

Бреммер запитує — які можуть бути пропозиції Заходу Зеленському, щоб він почав переговори з Путіним? І тут же на нього відповідає: "З економічної точки зору Захід міг би пообіцяти профінансувати повне відновлення країни, у тому числі за рахунок вилучення заморожених активів Росії. Європейський союз міг би пообіцяти (у перспективі) вступ до ЄС. З точки зору безпеки, НАТО може запропонувати повне членство із супутніми гарантіями захисту.

Окрім того, США можуть відправити Україні більш сучасне озброєння у 2024 році, а лідери країн НАТО можуть скористатися самітом, присвяченим 75-річчю України наступного липня, для ухвалення певних зобов’язань щодо майбутнього членства України.

"Однак що станеться, якщо Дональд Трамп переможе на виборах? Як це позначиться на зобов’язаннях НАТО чи майбутньому самої організації? На ці питання ніхто не може дати однозначної відповіді", - пише Бреммер.

Путін, усвідомлюючи це, не прагне пропонувати якихось переконливих поступок, які, на думку Зеленського, він міг би собі дозволити прийняти, зазначає він. Президенту Росії набагато простіше призвати нових рекрутів до армії для участі у військових діях. Він також може почекати та побачити, як розвинеться підтримка з боку Заходу і що вирішать американські виборці наступного року.

"Усвідомлюючи все це, Зеленський не має стимулу пропонувати будь-що, що, як він знає, буде сприйнято Путіним як ознака слабкості", - додає Бреммер.


Теги: ПереговориПереговорыТрамп ДональдДональд ТрампНАТОбоевые действияфронтСШАTimesБреммер ЯнНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленский

Дата і час 17 листопада 2023 г., 00:48     Переглядів Переглядів: 2464
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.236151