АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Китай вивів у морі перший атомний ударний підводний човен

Читать на русском
Китай вивів у морі перший атомний ударний підводний човен
Китай вивів у морі перший атомний ударний підводний човен

Епоха повного панування американських підводних човнів над китайськими закінчується: Китай представив атомний ударний підводний човен, оснащений технологією шумоподавлення, аналогічною тому, що використовується на американських підводних човнах.

Про це пише The Wall Street Journal.

У море вийшов перший атомний підводний човен із насосно-реактивною силовою установкою замість гребного гвинта. Це означає, що у китайських підводників вперше помічено технологію придушення шуму, що застосовується на нових американських підводних човнах.

Також видання повідомляє, що розширилися виробничі можливості Китаю щодо виготовлення атомних підводних човнів, що свідчить про плани щодо збільшення їхнього виробництва.

Китай також розширив свої можливості щодо виявлення підводних човнів супротивника за допомогою різних засобів, включаючи мережі підводних датчиків, відомі як "Велика підводна стіна", у таких стратегічних районах, як Південно-Китайське море.

Ці події, а також активізація китайських військово-морських навчань і співпраця з Росією в галузі протичовнової боротьби означають кінець незаперечного підводного панування США поблизу Китаю.

У відповідь заходи США включають розгортання в Тихому океані більш сучасних кораблів і літаків, а також розширення військово-морських операцій і тренувань з союзниками.

Однак США стикаються з труднощами у відстеженні тихіших китайських підводних човнів і потребують додаткових ресурсів для ведення ефективної протичовнової війни.

Така зміна балансу може мати істотні наслідки в таких сценаріях, як потенційний конфлікт навколо Тайваню, де, як передбачається, американські підводні човни відіграватимуть вирішальну роль.

Незважаючи на прогрес, китайські підводні технології за низкою параметрів ще відстають від новітніх американських субмарин. Однак, побудувавши свої підводні човни, які будуть набагато важче виявлятися і виробляючи їх у більшій кількості, Китай може виснажити військові ресурси США.

Окрім того, китайські мережі підводних датчиків є проблемою для американських систем скритності, що вимагає розробки нових американських стратегій протидії цим датчикам.


Теги: Атомная подлодкапідводні човниПодводная лодкаКитай

Дата і час 22 листопада 2023 г., 00:12     Переглядів Переглядів: 2325
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065853