АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Застрягли вдома: білорусам заборонили без дозволу переїжджати за кордон на ПМП

Читать на русском
Застрягли вдома: білорусам заборонили без дозволу переїжджати за кордон на ПМП
Застрягли вдома: білорусам заборонили без дозволу переїжджати за кордон на ПМП

Як пояснив юрист одному з місцевих ЗМІ, правила не дозволять виїжджати за кордон людям призовного віку, адже для цього потрібне схвалення військкомату.

Білорусам заборонили виїжджати на постійне проживання за кордон без відповідного дозволу. Про це повідомляє російське неурядове видання The Moscow Times з посиланням на постанову Ради міністрів Білорусі.

Тепер громадяни Білорусі, які хочуть переїхати жити за кордон, мають за дозволом звертатися до міграційних органів усередині країни.

Зазначається, що, окрім відповідної заяви, білоруси мають оформити анкету, в якій вказати інформацію про освіту, спеціальність та податкові зобов’язання. Крім того, міграційним органам доведеться також надати контакти своїх родичів.

Далі особа, яка бажає виїхати за кордон на ПМП, чекає перевірка на те, чи не заборонено їй залишати країну. Інформація про військовозобов’язаних окремо уточнюватиметься у військкоматах.

Повідомляється, що вся перевірка триватиме до 20 днів. Крім того, рішення про відмову або дозвіл на виїзд оформлятиметься ще до 15 днів. У разі позитивного рішення у паспорті особи ставитимуть відповідну позначку з датою видачі дозволу.

Як зазначив юрист у коментарі одному з білоруських ЗМІ, нові правила не дозволять виїжджати на постійне місце проживання людям призовного віку, адже потрібне схвалення військкомату.

Крім того, білоруси, які отримали інше громадянство або посвідку на проживання в іншій країні, повинні повідомляти про це державу. Тому є ризик, що їм також доведеться оформлювати дозвіл на виїзд.

До того ж, видання пише, що раніше в Білорусі заборонили оформляти нові паспорти або продовжувати їхню дію за кордоном. З вересня цього року це можна зробити лише на території Білорусі.


Теги: ВоенкоматБілорусьБелорусьПМЖ

Дата і час 23 листопада 2023 г., 19:16     Переглядів Переглядів: 1992
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066918