АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Ситуація на фронті сьогодні, 23 листопада

Читать на русском
Ситуація на фронті сьогодні, 23 листопада
Ситуація на фронті сьогодні, 23 листопада

Українські воїни продовжують вести наступальні операції на Мелітопольському напрямі та штурмові дії на Бахмутському. Зокрема, утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України.

Російські обстріли

Протягом доби відбулося 52 бойові зіткнення. Ворог завдав 38 авіаційних ударів і здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Ситуація на фронтах

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Костобобрів Чернігівської області; Олександрія Сумської області Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку противник за підтримки авіації вів штурмові дії в районах Сіньківки Харківської області, де силами оборони відбито 2 атаки. Завдав авіаційних ударів поблизу Петропавлівки, Куп’янська, Курилівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Дворічна, Сіньківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісництва Луганської області та Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії у Клещеївки та Андріївки Донецької області, де Силами оборони відбито 10 атак. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Часового Яру, Богданівки, Кліщіївки, Торецька Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема, Годин Яр, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії на схід від Новокалинового, Авдіївки та Первомайського Донецької області. Тут наші воїни відбили 18 атак. Противник завдав 6 авіаційних ударів у районі Авдіївки Донецької області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 11 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямі ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів поблизу Водяного та Урожайного Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямі супротивник наступальних дій не вів. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Гуляйполе, Оріхів, Мала Токмачка, Роботино, Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку артилерійські обстріли противника зазнали Херсон, Антонівка Херсонської області та Дмитрівка, Очаків Миколаївської області.

Наступ ЗСУ

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Наші воїни надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра на Херсонщині. Продовжують завдавати вогневої поразки противнику.

Втрати ворога

Протягом доби авіація сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ вразили 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункт управління, засіб протиповітряної оборони та 4 артилерійські засоби противника.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУГенштаб ВСУ

Дата і час 23 листопада 2023 г., 16:54     Переглядів Переглядів: 1876
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.008136