Член партії Конфедерація Томаш Бечек виклав у мережу фото листа, який уже є третім за ліком. Він від Комендатури повітової поліції в Ярославі до війта гміни Радимно Богдана Шилара. У відповідному листі польська поліція закликала скасувати дозвіл на проведення акції, яка заблокувала польсько-український кордон.

Поліцейські зверталися тричі

У продовження листів від 10 та 11 листопада щодо подання про припинення зібрання, яке триває з 6 листопада 2023 року, повторно звертаємося з поданням про припинення зборів, організованих Комітетом захисту підприємців і приватного транспорту на відрізку державної дороги номер 94 і в районі пункту пропуску Корчова,  – йдеться в тексті листа.

У поліції вирішили послатися на польське законодавство. Згідно з ним, публічні зібрання можуть припинити згідно з рішенням органів влади гміни. Зокрема у випадку, якщо їх проведення загрожує життю та здоров’ю людей, або ж загрожує значним матеріальним збиткам.

У поліції вважають, що блокада кордону несе відповідні загрози. Адже організатори акції належних заходів безпеки не забезпечили. Серед загроз – накопичення, а також довготривале перебування в одному місці вантажівок, у яких – небезпечні матеріали.

Також у польській поліції звернули увагу, що не виконуються власні зобов’язання, надані організаторами блокади. Власне, його вони викладали у заявці про проведення відповідного зібрання.

Мовиться про пропуск без черги автівок з вантажами для війська України, а також з живими тваринами. Дані поліції свідчать про те, що пропускають по одному авто на годину. І не залежить, який саме вантаж перевозить транспортний засіб.