АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Глава МВС Литви закликала обмежити права РФ і Білорусі в Інтерполі

Читать на русском
Глава МВС Литви закликала обмежити права РФ і Білорусі в Інтерполі
Глава МВС Литви закликала обмежити права РФ і Білорусі в Інтерполі

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте обговорила з генеральним секретарем Інтерполу Юргеном Штоком питання зловживання РФ та Білоруссю в організації через політично вмотивовані переслідування. Вона закликала обмежити права Москви та Мінська в Інтерполі.

Про це повідомляє пресслужба МВС Литви.

Литовська чиновниця взяла участь у 91-й Генеральній асамблеї Інтерполу у Відні (Австрія). Міністр повідомила генсеку організації про готовність Литви делегувати представника поліції держави до Генерального секретаріату Інтерполу.

На зустрічі зі Штоком глава МВС Литви наголосила, що Інтерпол має "зробити все, щоб недемократичні держави, такі як Росія чи Білорусія, не використали членство для досягнення своїх політичних цілей".

"Міжнародне співтовариство не може миритися зі зловживанням каналом Інтерполу, переслідуванням громадян як своєї, так і інших країн у політичних цілях", - заявила вона.

У цьому контексті Білотайте висловила подяку керівництву Інтерполу за "принципову позицію та захист литовським суддям, прокурорам та іншим посадовим особам, які брали участь у розслідуванні російських злочинів проти громадян Литви".

"Ми помічаємо, що Росія та Білорусь постійно шукають шляхи нав’язування своєї політичної волі. Ця Генеральна Асамблея не виняток, і це добре ілюструють проекти резолюцій, запропоновані цими країнами. Ми повинні гарантувати, що жодних пропозицій такого роду не буде прийнято", - зазначила вона. 

Раніше в листопаді глава МЗС Литви Білотайте направила листа міністрам внутрішніх справ Європейського Союзу та асоційованих країн Шенгенської угоди щодо проєктів резолюцій, поданих РФ і Білоруссю.

За її словами, пропозиція Москви явно суперечить резолюції, запропонованій Україною, ухваленій 2022 року в Генеральній Асамблеї.

"Росія повністю ігнорує дискусії у робочій групі щодо можливості усунення зловживаючих членством держав-членів. Пропозиція Білорусі спрямована на публікацію неперевірених звітів Інтерполу (міжнародний розшук)", - розповіли у МВС Литви.


Теги: БілорусьБелорусьРосіяРоссияІнтерполИнтерполБилотайте Агне

Дата і час 29 листопада 2023 г., 23:49     Переглядів Переглядів: 2094
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.063521