АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Офіс президента розглядає відставку Залужного, але побоюється зростання рейтингу головкому через це

Читать на русском
Офіс президента розглядає відставку Залужного, але побоюється зростання рейтингу головкому через це
Офіс президента розглядає відставку Залужного, але побоюється зростання рейтингу головкому через це

Президент Володимир Зеленський перебуває у конфлікті з головкомом ЗСУ Валерієм Залужним та в Офісі президента розглядають можливість звільнення головкому.

Про це пише видання "Українська правда" із посиланням на джерела.

Видання пише, що Зеленський спілкується з деякими командувачами ЗСУ в обхід Залужного, що заважає головному командувати армією.

"Іноді є враження, що Зеленський має два види ЗСУ: "хороші", якими командує Сирський та інші фаворити, і "погані", які підпорядковуються Залужному. Це дуже демотивує головкома і головне - заважає командувати всією армією", - кажуть джерела.

Зокрема, спілкування в обхід Залужного йде із командувачами Сухопутних військ Сирським та Повітряних сил Олещуком.

Через це Залужний іноді отримує інформацію від своїх формальних підлеглих на Ставках, а іноді – не отримує взагалі.

Також "нестабільність у командну вертикаль" Залужного внесли відставки командувача СЗГ Хоренко та командувача медсил Остащенка. А кримінальну справу проти командувача Об’єднаних сил Наєва за оборону півдня у Залужного розцінюють як спробу підібратися до самого головного. Нагадаємо, він також давав свідчення у цій справі.

Але найбільше відносини президента та головкому загострилися після початку контрнаступу на півдні.

Також джерела розповідають про конфлікт на Ставці між Залужним та головою ГБР Сухачовим, коли останній доповідав про чищення у військкоматах через корупцію.

Залужний дав зрозуміти, що через це падають показники мобілізації.

"Хочу подякувати правоохоронцям, тема корупції важлива. Але також хочу озвучити свіжі дані щодо мобілізації", - заявив Залужний і повідомив про падіння рівня мобілізації по всіх областях.

За даними "Української правди", Залужний розповів про конфлікт із Банковою голові Пентагону Ллойду Остіну під час його візиту до Києва.

"Остін потім нам розповідав, що Залужний скаржився, як йому заважають, що Офіс не такий, той не такий, інший не такий. Ну ясно, що і президент про такі розмови дізнався. І вони не сприяють довірі", - говорить джерело.

Саме візит Остіна, за даними ЗМІ, став додатковим каталізатором напруги між військовим та політичним керівництвом.

"Є таке враження, що після приїзду Остіна Зеленський наблизився до рішення про заміну Залужного. На Ставках навпаки зникли сварки та почалися жарти, але це дуже холодний та їдкий такий гумор. Президент запитує, на кшталт "що, ми героїчно наступаємо – відійшли на 200 метрів ?", а Валера гнівно мовчить", - заявив виданню один із членів Ставки.

За даними джерел, в Офісі президента розглядають відставку Залужного, але вважають, що вона сприятиме його політичній кар’єрі. Тому частина команди Зеленського категорично проти цього.


Теги: Остин ЛлойдЛлойд ОстинСухачев АлексейзвільненняУвольнениеКоррупцияКорупціяРейтингЗСУВСУОтставкаВідставкаЗеленскийЗалужный ВалерийЗалужный

Дата і час 04 грудня 2023 г., 13:59     Переглядів Переглядів: 3097
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.639072