АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

На Вінниччині скасували режим НС у зв’язку зі спалахом гепатиту А

Читать на русском
На Вінниччині скасували режим НС у зв’язку зі спалахом гепатиту А
На Вінниччині скасували режим НС у зв’язку зі спалахом гепатиту А

У вівторок, 12 грудня, на Вінниччині скасували режим "надзвичайної ситуації", який було запроваджено через спалах гепатиту А 30 жовтня 2023 року. Небезпека щодо захворюваності в регіоні минула.

Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов у Facebook. Він назвав одну з головних причин масового спалаху хвороби в області.

"Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про припинення дії режиму "надзвичайної ситуації" на території Вінницької області. Зробив зауваження профільним службам, чиї дії або бездіяльність призвели до масового спалаху гепатиту А", – написав голова Вінницької ОДА.

Борозов наголосив, що необхідно розробити "дорожню карту" з чітким алгоритмом дій усіх структур та уповноважених осіб, які відповідають за кожен етап реагування на подібні ситуації.

"Це необхідно. Оскільки на початку епідемії ми не отримали своєчасно інформацію про спалах, що призвело до втрати часу вкрай необхідного для ефективного проведення епіддослідження", – підкреслив голова Вінницької ОДА..

За словами Сергія Борзова, станом на 12 грудня в медзакладах області 30 хворих на гепатит А доліковується стаціонарно. Вони виходять зі стадії загострення, і невдовзі їх випишуть із лікарень.

Також Борзов запевнив, що небезпека щодо захворюваності минула, але медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А продовжується.


Теги: Борзов СергейГепатит АГепатитВинницкая областьВінницька область

Дата і час 12 грудня 2023 г., 19:59     Переглядів Переглядів: 1949
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.918528