АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Хакери атакували базу даних із російських супутників: ГУР МО розповіли деталі

Читать на русском
Хакери атакували базу даних із російських супутників: ГУР МО розповіли деталі
Хакери атакували базу даних із російських супутників: ГУР МО розповіли деталі

Хакери атакували російське державне підприємство, що займається прийомом та обробкою даних із супутників. Відповідну інформацію передають, зокрема, і Міноборони РФ, Генштабу, службам МНС.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

Як зазначає ГУР, у Росії було знищено базу даних далекосхідного науково-дослідного центру космічної гідрометеорології "Планета". Це російське державне підприємство федерального рівня займається прийомом та обробкою даних із супутників, а також забезпечує відповідною продукцією понад 50 державних суб’єктів, насамперед військових.

Атаку проти далекосхідної (найбільшої з трьох) філій космічної гідрометеорології здійснили кіберволонтери з групи "BO Team".

За даними ГУР, хакерам вдалося знищити 280 серверів. Обсяг знищеної інформації – близько 2 петабайт (200 мільйонів гігабайтів) даних. Вартість втраченого Росією цифрового масиву може становити не менше 10 млн доларів.

Серед знищених даних: метео- та супутникові дані, які активно використовували Міноборони, МНС РФ, "Роскосмос" та низка інших відомств. Також знищено напрацьовані роками унікальні дослідження.

Крім того, не підлягає відновленню суперкомп’ютер, яким було обладнано центр. Один такий обчислювальний гаджет, разом із програмним забезпеченням, коштує 350 тисяч доларів. Розвідка додає, що за умов санкцій Росії навряд чи вдасться отримати такий софт.

"Разом із сховищами даних, серверами та комп’ютерами в результаті кібератаки паралізовані системи кондиціювання та зволоження повітря, а також регулювання екстреного електроживлення будівлі центру", – наголошує ГУР.

 qhiqhuiqkhidekant


Теги: МЧС РФМЧС РоссииМіноборони РФМинобороны РоссииРосіяРоссияГУР МОХакерыхакери

Дата і час 24 січня 2024 г., 09:05     Переглядів Переглядів: 1907
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.121991