АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Михайло Подоляк пояснив, навіщо РФ здійснила провокацію з Іл-76

Читать на русском
Михайло Подоляк пояснив, навіщо РФ здійснила провокацію з Іл-76
Михайло Подоляк пояснив, навіщо РФ здійснила провокацію з Іл-76

Росіяни хочуть показати українців такими ж жорстокими, як вони самі, пояснили в офісі президента. При цьому Москва активно протидіє розслідуванню.

Кремль навмисне здійснив провокацію з авіакатастрофою літака Іл-76, щоб вплинути на постачання в Україну західного озброєння. Головна мета – пригальмувати надання комплектів протиракетної оборони (ПРО). Про наслідки падіння повітряного судна у Білгородській області радник глави офісу президента Михайло Подоляк розповів в ефірі порталу "Ми - Україна".

Подоляк зробив два висновки щодо дій РФ у випадку з Іл-76.

По-перше, російське командування намагається загальмувати надання Україні систем протиракетної оборони. Ці системи небезпечні для літаків ЗС РФ та для дій авіації на лінії фронту.

По-друге, Москва хотіла б показати міжнародній спільноті, що Україна нібито вчиняє такі самі злочини, як і РФ. Політик назвав подібні дії спробою "пограти історію".

"Це війна, ми порушуємо якість конвенції, але Україна також. Давати ви менше звертатимете увагу на порушення Росією міжнародного гуманітарного права та конвенцій, які регламентують правила та звичаї війни", - навів орієнтовні міркування Кремля український політик.

В ефірі порталу радник голови ВП також наголосив на деяких особливостях останніх подій. Зокрема, досі точно не відомо, що саме сталося з літаком Іл-76, який 24 січня злітав з аеродрому за 100 км від українського кордону. Невідомо, хто чи що знаходилися на борту — інформації не отримали й представники міжнародних організацій, які із цього приводу зверталися до Кремля.

"Росія активно протидіє розслідуванню. Чому?" — поцікавився Подоляк.

Також викликає подив, чому російська влада настільки наполегливо згадує про цей "епізод". Зокрема, про нього багато пишуть у медіа, порушують питання на міжнародних майданчиках, наприклад, на Раді безпеки ООН.


Теги: ИЛ-76ІЛ-76Подоляк МихаилВійнаВойнаНапад Росії на УкраїнуРоссияРосіяВС РФБелгородская областьАвіакатастрофаАвиакрушение

Дата і час 27 січня 2024 г., 23:35     Переглядів Переглядів: 2510
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.664866