АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Литва заборонить росіянам висаджуватися з поїздів до Калінінграда

Читать на русском
Литва заборонить росіянам висаджуватися з поїздів до Калінінграда
Литва заборонить росіянам висаджуватися з поїздів до Калінінграда

Уряд Литви ухвалив рішення закрити з 1 березня прикордонні пункти пропуску на кордоні з Білоруссю "Лаворішкес" ("Котлівка" на білоруській стороні) та "Райгардас" ("Привалка"). Крім того, пасажирам поїзда, який рухається до Калінінградської області РФ через Литву, заборонять висаджуватися на своїй території.

Як повідомляє "Інтерфакс", у Білорусі продовжать працювати два пункти пропуску - "Мядинінкай" ("Камінний Лог" з білоруського боку) та "Шальчинінкай" ("Беняконі"). Влітку минулого року Литва закрила ще два прикордонні пункти - "Шумскас" та "Тверячюс".

Уряд Литви також погодився обмежити посадку та висадку пасажирів на залізничному прикордонному пункті Кена. Аналогічна пропозиція стосується залізничного прикордонного пункту Кібартай (Чернишевське) на кордоні Литви з Калінінградською областю РФ. Це рішення прийняте, оскільки на цих пропускних пунктах у Литві висаджуються люди, які прямують транзитними поїздами до Калінінградської області і мають візи країн Євросоюзу.

Раніше міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що в Кені висаджуються або сідають на потяги близько 13 тис. осіб на рік. Крім того, литовський уряд прийняв рішення припинити проїзд пішоходів та велосипедистів через пункти пропуску "Мядинінкай" та "Шальчинінкай", а також поступово скоротити кількість дозволів, що видаються білоруським та литовським перевізникам, які здійснюють регулярні міжнародні пасажирські перевезення автобусами.


Теги: ГраницаКордонРоссиянеросіяниЛитваКалининград

Дата і час 22 лютого 2024 г., 13:02     Переглядів Переглядів: 1727
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.068538