АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У столиці військкоми під час війни "списали" офіцерів

Читать на русском
У столиці військкоми під час війни "списали" офіцерів
У столиці військкоми під час війни "списали" офіцерів

У Територіальних центрах комплектування відбувається перевірка, яка дала вражаючі результати.

Згідно з одним із протоколів, щонайменше 24 офіцери запасу вже під час повномасштабної війни з РФ були списані з військового обліку. А один із них уже виїхав за межі України.

"Списання" здійснив Печерський військкомат. Зроблено це було протягом 2022-2023 років безпідставно. Вони мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

Як вважають у Військовій службі правопорядку, порушення було зафіксовано у самій процедурі. Також у їхніх особистих справах були відсутні свідчення про хвороби.

"Постанови ВЛК на офіцерів запасу, які визнані непридатними до військової служби з винятком з військового обліку, оформляються виключно свідченням про хворобу, що підлягає обов’язковому розгляду за затвердження штатної ВЛК регіону", - наголошується у висновку.

Виявлені порушення кваліфікували як кримінальне правопорушення за ч. 4 ст. 425 КК "Халатне ставлення до військової служби". Про це заявили у спецпрокуратурі у сфері оборони Центрального регіону.

У документі було вказано лише прізвища та ініціали 24 офіцерів. Журналісти припускають, що всі вони зареєстровані у Печерському районі, проте вдалося ідентифікувати та зв’язатися лише з чотирма офіцерами. Йдеться про лейтенантів Джуринського Олега Олександровича та Шойхеденка Олександра Валерійовича, старшого лейтенанта Тараканова Дмитра Геннадійовича та молодшого лейтенанта Бабкова Данила Сергійовича.

Зокрема, останній раніше жив в Україні, працював у ДТЕК і робив публікації про енергетику на низці сайтів, а зараз спокійно живе за кордоном у Британії. З ним удалося зв’язатися журналістам. Він був здивований, що потрапив до цього списку. Стверджує, що списали не безпідставно, а за висновком медкомісії.


Теги: Бабков ДаниилТараканов ДмитрийШойхеденко АлександрнедбальствоХалатностьДжуринський ОлегТЦКНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВоенкомЗСУВСУ

Дата і час 25 лютого 2024 г., 22:17     Переглядів Переглядів: 2267
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.082149