АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Ексчлена правління «Центренерго» вирішили судити заочно

Читать на русском
Ексчлена правління «Центренерго» вирішили судити заочно
Ексчлена правління «Центренерго» вирішили судити заочно

Вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього члена правління ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова у завданні підприємству 8,25 млн гривень збитків. Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС

Раніше антикорупційний суд заочно взяв під варту Уварова, оскільки він переховується від органів слідства і його оголошено в розшук. Після скерування справи до суду прокурор САП просив заочно судити Уварова.

Клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження стосовно обвинуваченого (Олександра Уварова – ред.) у кримінальному провадженні задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні стосовно обвинуваченого (Уварова – ред.), який обвинувачується за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК.

 eiqrkikeiddhant

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу двох ексчленів правління ПАТ «Центренерго», ексначальника одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директора приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Йшлося про ексчленів компанії Олександр Уварова та Ярослава Громка, екскерівника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Володимира Мельничука та директора «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка.

За версією обвинувачення, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн гривень.


Теги: збиткиУщерб государствуУваров АлександрСАПЦентренергоЦентрэнергоПАО ЦентрэнергоВАКС

Дата і час 29 лютого 2024 г., 15:18     Переглядів Переглядів: 2071
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.340191