АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

"Художній хід": Забужко на Берлінале шокувала європейців звуком повітряної тривоги

Читать на русском
"Художній хід": Забужко на Берлінале шокувала європейців звуком повітряної тривоги
"Художній хід": Забужко на Берлінале шокувала європейців звуком повітряної тривоги

Письменниця не приховує від журналістів, що звук сирени не був випадковістю. Оксана Забужко використовувала його навмисно як художній хід, щоб змусити європейців відчути атмосферу, в якій живуть мільйони українців.

Оксана Забужко навмисно увімкнула сигнал повітряної тривоги, коли виступала на пресконференції у рамках Берлінського кінофестивалю. Про це вона розповіла в інтерв’ю DWUkrainian.

Все почалося з того, що учасники пресконференції були шоковані, коли в залі пролунав звук тривоги. Виявилося, що це було повідомлення на телефоні української письменниці та літературознавця Оксани Забужко, яка увійшла до складу міжнародного журі конкурсу Берлінського кінофестивалю.

У розмові з журналістами Забужко визнала, що увімкнула цей звук навмисно, оскільки, за її словами, іноді необхідно переконувати не словом, а мистецьким ходом. Авторка розповіла, що коли зал почув цей звук, вона бачила страх в очах присутніх.

"Я маю пояснити, що сирену я себе відклала перед тим, як заходила на пресконференцію. Тобто це була заготівля. Відбій був трохи перед тим", - сказала письменниця та літературознавець.

Вона додала, що саме цей епізод став найбільш цитованим на пресконференції. Забужко наголосила, що художній образ може бути ефективним інструментом у переконанні аудиторії. Вона вважає, що цей випадок показав, наскільки важливо іноді вживати не слова, а художні засоби для комунікації.

"Момент той, коли вони завмерли, ось справді завмерли, і я побачила цілу залу переляканих облич. І подумала, ага, ну чудово, значить спрацювало".


Теги: воздушная тревогаповітряна тривогаБерлиналеЗабужко Оксана

Дата і час 29 лютого 2024 г., 18:08     Переглядів Переглядів: 2331
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.313629