АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Reuters: Франція запросила генсека НАТО для обговорення допомоги Україні

Читать на русском
Reuters: Франція запросила генсека НАТО для обговорення допомоги Україні
Reuters: Франція запросила генсека НАТО для обговорення допомоги Україні

Франція закликала союзників України 7 березня провести відеодзвінок, щоб обговорити конкретні пропозиції задля посилення підтримки Києва. Запрошення отримали генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель, а також міністри закордонних справ і міністри оборони низки держав.

У відеоконференції візьме участь очільник українського МЗС Дмитро Кулеба. Про це заявило агентство Reuters із посиланням на джерела в дипломатичних колах.

Мета дзвінка – демонстрація "єдиного фронту" та висування конкретних пропозицій для України. Зокрема, обговорюватимуться шляхи прискорення постачання артилерійських боєприпасів та їх виробництва; організація системи, яка дозволила б партнерам передати ЗСУ ракети середньої та далекої дії.

У запрошенні йдеться, що, "не стаючи самі учасниками конфлікту", сторони вивчать можливість надання підтримки через кіберзахист, розмінування, забезпечення безпеки кордону з Білоруссю, координацію виробництва, обслуговування обладнання в Україні.

Ще одна запланована тема – це підтримка держав, яким безпосередньо загрожує Росія, зокрема, сусідньої з Україною Молдови.

У Reuters зазначили, що президент Франції Еммануель Макрон після проведеної в Парижі 26 лютого зустрічі країн-партнерів "зіштовхнувся з негативною реакцією" з боку багатьох політиків. Дискусії викликало обговорення ідеї відправлення військ до України.

У Парижі планувалося провести після цього конференцію за участю міністрів і високопоставлених дипломатів приблизно з 28 країн, але її відклали до відеодзвінка.

"Наступні дебати лише частково відображають реальність дискусії в Парижі й не повинні затьмарювати нашу колективну рішучість підтримати Україну", – сказано в запрошенні, яке потрапило в розпорядження журналістів.

У Reuters додали, що 7 березня президентка Молдови Майя Санду відвідає Париж для окремих переговорів із Макроном.


Теги: Напад Росії на УкраїнуВойнаВійнавійськова допомогаВоенная помощьУкраїнаУкраинаЄвросоюзЕвросоюзЖозеп БоррельБоррель ЖозепФранціяФранцияСтолтенберг ЙенсНАТО

Дата і час 05 березня 2024 г., 23:54     Переглядів Переглядів: 1503
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.167013