АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Яка перспектива мобілізації ув’язнених

Читать на русском
Яка перспектива мобілізації ув’язнених
Яка перспектива мобілізації ув’язнених

Сьогодні вже аналізували перспективи мобілізації ув’язнених, а також їхнє ставлення до такої можливості.

Короткі висновки:

1. Ув’язнених засуджених на зонах в Україні мало – лише 28 тисяч осіб. З них потрібно відняти жінок, тих, хто не підходить за статтями КК, віком, здоров’ям. У результаті, у кращому разі, залишаться приблизно близько 10-15 тисяч осіб, здатних до мобілізації. А можливо, й менше.

2. Серед ув’язнених, як показало опитування, готових вирушити на фронт добровільно дуже мало. Комусь залишилося сидіти недовго, а тому він не бачить сенсу йти в армію, де доведеться служити невідомо скільки. Хтось вважає, що сидіти у в’язниці краще, ніж у окопі, з перспективою загинути. Особливо, з огляду на те, що ув’язнених напевно будуть використовувати для штурмів (така думка поширена на зонах). Серед тих, хто готовий розглядати можливість йти служити, шириться слух, що за хабар командирам можна відкупитися від відправки на передову.

3. Джерела в пенітенціарній системі не виключають, що набір ув’язнених на зонах не буде добровільним, а зверху спустять рознарядку скільки від кожної зони потрібно мобілізувати. І на зеків буде чинено тиск, щоб вони вирушали до армії. У такому разі, можливо, вдасться мобілізувати близько 5 тисяч людей.

4. Більше перспектив джерела у пенітенціарній системі бачать у разі, якщо почнуть мобілізувати тих, хто перебуває на пробації – тобто засуджених на волі, із випробувальним терміном. Таких набагато більше – 53 000 осіб. Якщо навіть лише половина підпадає під мобілізацію, то це вже майже 27 тисяч.

"Зрозуміло, що у них немає такої мотивації, як у в’язнів, йти до армії, щоб отримати звільнення. Тому там, швидше за все, буде де-факто виключно примусова мобілізація із загрозою у разі відмови відправити до в’язниці. Причому мобілізація масова. Адже це люди, які всі перебувають на обліку. Їхнє місцезнаходження відомо. І їм практично неможливо буде відпетляти від служби. .

5. Офіцери ЗСУ кажуть, що колишніх ув’язнених планують використовувати у спеціальних загонах на важких ділянках не передової, але вважають, що командири мають мати право на дуже жорсткі заходи з підтримки дисципліни, інакше буде більше проблем, ніж користі.

«Бо якщо звичайний солдат іде в СЗЧ (самовільне залишення частини – Ред.), його ще якось можна потім тримати у покорі та використовувати на тилових роботах. А якщо в СЗЧ, та ще й зі зброєю, підуть карні злочинці, то це вже готова банда та загроза для населення, та й для самих командирів», - сказав один із офіцерів.


Теги: Заключенныеув’язненіМобилизацияМобілізація

Дата і час 09 травня 2024 г., 00:21     Переглядів Переглядів: 2025
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.628744