АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

The Insider: РФ для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

Читать на русском
The Insider: РФ для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва
The Insider: РФ для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

Країна-агресорка Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і попри те, що Австрія на офіційному рівні дотримується нейтралітету, чим у Відні пояснюють відмову від постачання зброї Україні.

Про це повідомляє The Insider. За даними видання, за два роки повномасштабної війни до Росії завезли щонайменше 169 гвинтівок і пістолетів Steyr Mannlicher. Лише у лютому 2024 року російські компанії отримали 11 австрійських снайперських гвинтівок.

"Якщо імпортні пістолети і карабіни не так часто трапляються на фронті, то австрійські гвинтівки Steyr Mannlicher зберігають свою популярність у снайперів як російської армії, так і силових структур. Гвинтівки Steyr Mannlicher використовують снайпери ФСО, що відповідають за безпеку Володимира Путіна, російські найманці у Сирії та Лівії, морпіхи, що воюють в Україні", – зазначено у статті.

Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва – The Insider
 eiqetidzziqrant

Підтверджено, що австрійські гвинтівки використовують снайпери щонайменше у п’яти різних бригадах армії РФ. Це 155-та гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту, 31-ша десантно-штурмова бригада, 14-та окрема гвардійська бригада спецназу ГРУ, 3-тя окрема гвардійська бригада спеціального призначення спецназу ГРУ і 37-ма окрема гвардійська мотострілецька бригада.

Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва – The Insider

Як ввозять зброю та чи реагували на це в ЄС

Найбільшим імпортером цих гвинтівок у РФ є ТОВ Збройовий Салон "Арсенал". Згідно з митними даними, ця фірма до 2018 року отримувала гвинтівки Steyr Mannlicher безпосередньо від виробника. Зазначається, що в лютому 2024 року ТОВ "Арсенал", що належить російському бізнесмену, отримало нову партію з 11 гвинтівок Steyr Mannlicher калібру .338 Lapua Magnum.

Ще дві компанії, які завозять зброю австрійського виробника, – це ТОВ "Хантер-Ру" та ТОВ "Тест-Зброя". У березні 2022 року перша компанія завезла 20 гвинтівок Steyr Mannlicher SSG 08 калібру .338 LM. Згідно з митними даними, логістичним посередником виступила кіпрська компанія Constantinides Philippos Trading Co Ltd, яку влада Великої Британії підозрює у постачаннях до Північної Кореї.

Компанія "Тест-Зброя" пов’язана з російським партнером холдингу "Беретта", збройовим бароном Михайлом Хубутією. У липні 2023 року ця фірма завезла 65 пістолетів Steyr A2 MF калібру 9 мм.

Про масштабні поставки до Росії європейської стрілецької зброї, включно з австрійськими Steyr Mannlicher та Glock, стало відомо у листопаді 2023 року з розслідування німецького видання Correctiv. Цю тему потім висвітлювали десятки інших видань Європи.

Однак влада європейських країн відреагувала на них лише один раз. У Німеччині прокуратура Равенсбурга розпочала попереднє розслідування щодо німецького виробника гвинтівок Blaser.

"Якщо пошук посередників, які беруть участь у постачаннях у РФ мікропроцесорів і напівпровідників, може бути складним, то у випадку зі зброєю такої проблеми немає: контролюючі органи Європейського Союзу з лютого 2024 року достовірно мають інформацію про серійні номери стволів більшості гвинтівок, що потрапили в Росію", – сказано в матеріалі.

У The Insider додали, що після виходу їхніх матеріалів про контрабанду європейської стрілецької зброї в Росії Росакредитація припинила публікувати нові сертифікати та декларації відповідності щодо низки груп продукції. Чи тривали такі постачання після лютого 2024-го, стане відомо пізніше.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСанкції проти РосіїСанкціїантироссийские санкцииСанкцииЄвросоюзЕвросоюзСнайперыснайпериРосіяРоссияАвстріяАвстрия

Дата і час 17 травня 2024 г., 22:07     Переглядів Переглядів: 2214
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.903986