АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

В Одесі ексмеру міста повідомили про підозру в отриманні хабара

Читать на русском
В Одесі ексмеру міста повідомили про підозру в отриманні хабара
В Одесі ексмеру міста повідомили про підозру в отриманні хабара

Колишній мер Одеси Олексій Костусєв, а також бізнесмени Борис Кауфман та Олександр Грановський (Борухович) отримали нові підозри у справі щодо привласнення комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Одеса».

Про це повідомляє САП.

Костусєв отримав хабар у вигляді двоповерхового пентхауса в центрі Одеси площею 700 кв.м та вартістю близько 16 млн грн. Він розташований в ЖК «Арк Паласе», що належить меру Одеси Генадію Труханову.

Костусєв отримав підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 368 КК. Кауфман та Грановський – ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 369 КК.

За цією справою ексвіцемер Олександр Орловський вже визнав свою провину та пішов на угоду зі слідством.

За даними слідства, у 2011 році група осіб, до якої входили колишній Одеський міський голова, його заступник, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю та два бізнесмени, розробили та реалізували злочинну схему, в результаті якої майновий комплекс стратегічного об’єкта – міжнародного аеропорту перейшов з власності територіальної громади у спільну власність міста та так званих приватних інвесторів.

Як наслідок подальших дій учасників схеми, місто повністю втратило будь-який контроль над вказаним об’єктом і не отримувало від його діяльності жодного прибутку. Натомість особи, які отримали контроль над аеропортом, роками привласнювали дохід від його діяльності. Для унеможливлення повернення аеропорту у власність міста усе його майно заставили у банк для отримання кредиту, який не погашали взагалі.


Теги: Борухович АлександрСАПТруханов ГеннадийНедвижимостьНерухомістьКауфман БорисКауфманГрановский АлександрОдессаОдесаКоррупцияКорупціяВзяткихабаріподозрениеПідозраКостусев Алексей

Дата і час 20 травня 2024 г., 20:17     Переглядів Переглядів: 2132
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064778