АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

ГУР та Нацполіція ідентифікували окупантів, які вбили чоловіка на Миколаївщині

Читать на русском
ГУР та Нацполіція ідентифікували окупантів, які вбили чоловіка на Миколаївщині
ГУР та Нацполіція ідентифікували окупантів, які вбили чоловіка на Миколаївщині

Трьом російським окупантам, які жорстоко катували та вбили цивільного чоловіка в Миколаївській області, офіційно оголосили про підозру в жорстокому поводженні з військовополоненими чи цивільним населенням, поєднаному з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК). 53-річний загиблий був патріотом із принциповою проукраїнською позицією, він передавав Силам оборони нашої країни інформацію про противника.

Про це 28 травня повідомила пресслужба на сайті ГУ Національної поліції. Встановити імена терористів допомогло Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Про злочин військовослужбовців ЗС РФ правоохоронці дізналися, опрацьовуючи перехоплення розмови окупантів.

Слідчі встановили й довели причетність до тортур і вбивства мирного мешканця трьох загарбників – командирів і солдата 108 десантно-штурмового полку ПДВ Росії з Краснодарського краю.

Обережно, є кадри 18+!


Спочатку поліцейські не знали ні хто вчинив злочин, ні хто постраждав. У відомих випадках убивств цивільних на півдні України збігів не виявилося.

Тому копи почали телефонувати мешканцям і головам місцевих сіл та територіальних громад. Опитавши десятки людей, слідчі дізналися про факт, який відбувся наприкінці березня 2022 року в одному з населених пунктів Снігурівського району на Миколаївщині.

Встановивши місце поховання вбитого, поліцейські провели ексгумацію для проведення судмедекспертизи й порівняльної молекулярної генетичної експертизи з родичами жертви.

Ексгумація тіла українського патріота, який допомагав Силам оборони України qhiquqidzziqdhant

Вдалося встановити, що вбитий – це 53-річний місцевий мешканець. Перебуваючи в окупації, він ретельно записував кількість, напрямки та дати пересування російської техніки й інформував про це Збройні сили України.

За це окупанти побили його й жорстоко катували: зв’язали руки пластиковими хомутами, пилили напилком зуби, потім відрубали пальці рук і застрелили. Російський терорист у розмові з товаришем дивувався, що цей чоловік навіть після нелюдських тортур не змінив позиції.

"Що за тип? Йому пох** взагалі!.. Ми його ножами колемо в ногу, йому пох**, він каже: "Пі***и, здохніть!" Прикинь!" – розповідав злочинець.

Для встановлення особи вбивць поліцейські звернулися до ГУР МО. Розвідники в найкоротший термін допомогли ідентифікувати росіян, які на момент скоєння злочину дислокувалися на території Снігурівського району. Копи оголосили про підозру трьом особам.

"Жахливі масові воєнні злочини, які російські окупанти вчиняють на території України, не залишаться без відповіді, а загарбники мають бути притягнуті до відповідальності в українських і міжнародних судах", – наголосили у відомстві.

ГУР МО України також нагадало, що кожного воєнного злочинця чекає справедлива відплата.

Російські воєнні злочинці


Теги: Напад Росії на УкраїнуНападение России на УкраинуВойнаВійнаМиколаївська областьНиколаевская областьВоенные преступлениявійськові злочиниУбийствовбивствоНацполіціяНацполицияГУР

Дата і час 29 травня 2024 г., 11:56     Переглядів Переглядів: 1907
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.103798