АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У МЗС Польщі вимагають у Білорусі видати вбивцю польського прикордонника

Читать на русском
У МЗС Польщі вимагають у Білорусі видати вбивцю польського прикордонника
У МЗС Польщі вимагають у Білорусі видати вбивцю польського прикордонника

До МЗС Польщі після смерті пораненого на кордоні з Білоруссю прикордонника викликали тимчасового повіреного у справах Білорусі Олексія Понкратенка.

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У врученій йому ноті протесту Польща рішуче вимагає припинити провокації на польсько-білоруському кордоні та організацію міграційних потоків.

"З огляду на те, що злочин стався на польському боці кордону, а також у зв’язку з розслідуванням, яке проводить прокуратура, МЗС також вимагає ідентифікації та видачі підозрюваного у вбивстві польського громадянина", – ідеться в заяві.

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський прокоментував останні події на мітингу "Громадянської коаліції" в Познані.

"Це був дійсно нещасливий день, загинув польський солдат. Слова солдатської присяги захищати свою батьківщину були, на жаль, виконані, віддавши за неї свою кров і життя", – сказав він, його цитує TVN24

За його словами, "коли хтось пробивається з ножем через паркан через державний кордон, вдаряє функціонера польської держави, прикордонника, солдата, то це не біженець, а звичайний бандит".

"Ми вимагаємо від білоруської влади встановити особу цього вбивці і передати його польській владі в рамках розслідування, яке вже веде наше Міністерство юстиції", – повідомив Сікорський.


Теги: Сикорский РадекСикорский РадославУбийстоввбивствоПонкратенко АлексейПрикордонникиПограничникиБеларусьБілорусьМИД Польши

Дата і час 06 червня 2024 г., 23:20     Переглядів Переглядів: 2114
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.789049