АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Спецслужби РФ крадуть дані українців через популярний месенджер

Читать на русском
Спецслужби РФ крадуть дані українців через популярний месенджер
Спецслужби РФ крадуть дані українців через популярний месенджер

Російські спецслужби та шахраї створюють фейкові чат-боти від імені офіційних українських інституцій, щоб поширювати дезінформацію чи викрадати дані українців у Telegram. Цю технологію також використовують для підриву довіри до офіційних каналів комунікації. Утім, протидіяти цьому можуть самі українці – "вираховуючи " фейкові боти за допомогою офіційного інструменту "Ботчекер".

Про це повідомили у Держспецзв’язку. Там зазначили: фейкові чат-боти маскують під справжні за допомогою низки хитрощів. Наприклад, роблячи їхні назви та аватарки схожими зі справжніми. При цьому, визнається, розпізнати фейкові боти зорово буває дуже складно – адже відмінність їхніх назв і назв справжніх може становити лише один символ.

Утім, деякі перевірені боти мають спеціальну блакитну галочку, що полегшує їхнє розпізнавання як справжніх. Проте є вона не у всіх.

Фейкові чат-боти маскують під справжні за допомогою низки хитрощів. qhiddritxiduant

Як перевіряти боти

Відрізнити ж безпечний чат-бот від підробок допоможе інструмент "Ботчекер", зазначили в Держспецзв’язку. Знаходиться він за посиланням.

Деякі перевірені боти мають спеціальну блакитну галочку

Щоб перевірити бота, потрібно ввести у спеціальне поле його назву чи посилання на нього. Після цього програма видасть інформацію про – справжній бот чи фейковий.

Як перевіряти боти

"Якщо бота немає на сайті, або ви підозрюєте, що бот ворожий – повідомте Кіберполіцію через чат-бот. Фахівці його перевірять", – зазначили фахівці.


Теги: чат-ботмесенджерМессенджер TelegramTelegramмессенджерыУкраинцыУкраїнціСпецслужбиРосійські спецслужбиСпецслужбыРоссийские спецслужбы

Дата і час 07 червня 2024 г., 21:43     Переглядів Переглядів: 1876
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.077147