АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Шмигаль відхилив відрядження Найєма на конференцію до Берліна напередодні звільнення: ЗМІ дізналися причини

Читать на русском
Шмигаль відхилив відрядження Найєма на конференцію до Берліна напередодні звільнення: ЗМІ дізналися причини
Шмигаль відхилив відрядження Найєма на конференцію до Берліна напередодні звільнення: ЗМІ дізналися причини

В уряді заявили, що Мустафу Найєма не відпустили у відрядження на конференцію у Берлін нібито через те, що на дату проведення повинна була відбутися урядова нарада за участю Агентства відновлення. Однак, за словами Найєма, він не отримав офіційного запрошення і дізнався про нараду лише після відмови.

Про це повідомляє "ЕП" з посиланням на джерела.

Раніше агентство Bloomberg повідомляло, що Мустафа Найєм, відповідальний за відбудову, пропустить цьогорічну конференцію з відновлення у Берліні через "внутрішньополітичні чвари".

"Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заблокував участь керівника Агентства з відновлення, а міністр інфраструктури був звільнений парламентом місяць тому і досі не знайдено заміни. Щорічна конференція з відновлення України 11-12 червня в Берліні має на меті мобілізувати міжнародну підтримку для відбудови після руйнувань, спричинених повномасштабним вторгненням Росії", - повідомляло агентство.

За словами Мустафи Найєма, прем’єр-міністр особисто відхилив його прохання про відрядження до Берліна, не назвавши причину.

Проте джерела "ЕП" в уряді повідомляють, що на 12 червня було призначено нараду в уряді щодо виконання Агентством відновлення робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об’єктах критичної інфраструктури та енергетики.

"Там мав бути заслуханий звіт агентства. Саме тому прем’єр-міністр не погодив відрядження керівника агентства", - зазначають джерела.

Оновлено 14:23. Водночас в коментарі "ЕП" Мустафа Найєм заявив, що йому не було відомо про необхідність підготовки звіту щодо робіт з облаштування інженерно-технічного захисту. Не було навіть офіційного листа або запрошення на нараду. Він дізнався про це лише у неділю, 9 червня, через секретаря.


Теги: УвольнениезвільненняШмыгальШмыгаль ДенисШмигаль ДенисШмигальНайем Мустафа

Дата і час 10 червня 2024 г., 14:37     Переглядів Переглядів: 2044
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.677482