АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Німеччина виділить Україні 30 мільйонів євро на реконструкцію електропідстанції

Читать на русском
Німеччина виділить Україні 30 мільйонів євро на реконструкцію електропідстанції
Німеччина виділить Україні 30 мільйонів євро на реконструкцію електропідстанції

НЕК "Укренерго" підписала кредитну угоду з німецьким державним банком розвитку KfW на суму 30,4 млн євро.

Про це повідомив у фейсбуці голова компанії Володимир Кудрицький. 

"Кредитну угоду я сьогодні підписав разом членом правління KfW Крістіан Лайбах та директоркою KfW по регіону Східна Європа, Кавказ, Центральна Азія Веронікою Гарсіа дель Арко в Берліні, напередодні Міжнародної конференції з відновлення України", - написав Кудрицький. 

За його словами, ці кошти на пільгових умовах надав уряд Німеччини, а відповідну гарантійну угоду підписав міністр фінансів України Сергій Марченко.

"Кошти будуть спрямовані на реконструкцію та модернізацію одного з наших обєктів в західному регіоні. Реалізація цього проєкту суттєво підвищить ефективність та стабільність нашої синхронної роботи з енергосистемою Європи", - зазначив CEO.

Зокрема, українські енергетики разом із партнерами відновлять високотехнологічний автоматизований об’єкт, що відповідає вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі. Також частка фінансування буде спрямована на закупівлю важливого високовольтного обладнання.

"Підвищення енергоефективності та інтеграція з Європою електроенергетичної системи України сприятимуть стабілізації подачі електроенергії. Як наслідок, по всій країні покращаться як умови для господарської діяльності, так і повсякденне життя українців", - підкреслила член правління KfW Крістіан Лайбах, чиї слова цитує Міненерго. 

У Міністерстві також зазначили, що у межах проєкту передбачається здійснити реконструкцію однієї з підстанцій шляхом запровадження автоматизованої системи керування технологічними процесами.


Теги: ENTSO-EМарченко СергейВероника ГарсиаКристиан ЛайбахKfW банкКудрицкий ВладимирэлектроподстанцияФинансовая помощь Украинефінансова допомогаНімеччинаГермания

Дата і час 11 червня 2024 г., 11:30     Переглядів Переглядів: 1823
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.094966