АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Сполучені Штати готуються евакуювати американців з Лівану через риторику Ізраїлю, – NBC

Читать на русском
Сполучені Штати готуються евакуювати американців з Лівану через риторику Ізраїлю, – NBC
Сполучені Штати готуються евакуювати американців з Лівану через риторику Ізраїлю, – NBC

США готові евакуювати американців з Лівану, якщо бойові дії між Ізраїлем та ісламістською організацією Лівану "Хезболла" загостряться. У американській розвідці раніше спрогнозували, що масштабне протистояння між ними може спалахнути в найближчі тижні.

Про це повідомило видання NBC News, із посиланням на чиновників Міністерства оборони Штатів. За їхніми словами, Пентагон переміщує військові активи США ближче до Ізраїлю та Лівану, щоб бути готовим евакуювати американців.

Американський десантний корабель USS Wasp та морські піхотинці з 24-го експедиційного загону, який має можливості для проведення спеціальних операцій, у середу вирушили до Середземного моря, щоб приєднатися до десантного корабля USS Oak Hill та ще одного корабля у їхній десантній групі. За словами офіційних осіб, Wasp діятиме у східному Середземномор’ї, щоб бути готовим до вильоту з військовою допомогою та інших місій.

Морські піхотинці 24-го експедиційного загону морської піхоти навчені допомагати цивільним особам залишати небезпечні місця. За словами представників Пентагону, Вашингтон також веде переговори з близькими союзниками щодо координації евакуації та будь-яких військових операцій коаліції.

За словами чиновників, незважаючи на тиск з боку адміністрації глави США Джо Байдена, в уряді Ізраїлю залишаються твердими у своєму бажанні переслідувати "Хезболлу" в Лівані. Країна хоче створити буферну зону на 16 км над ліванським кордоном.

США готуються евакуювати американців з Лівану через риторику Ізраїлю – NBC
 eiqeuihxiqhant

"Ізраїль хоче відсунути "Хезболлу" далі від кордону і наполягає на дипломатичному рішенні, але якщо це не спрацює, Армія оборони Ізраїлю готова застосувати силу, заявив ізраїльський чиновник", – пише видання.

Мета таких дій полягає в тому, щоб повернути спокій на північ Ізраїлю. Таким чином 60 тисяч ізраїльтян, які залишили країну через постійні атаки "Хезболли", зможуть повернутися додому.

Видання нагадало, що у 2006 році США евакуювали 15 тисяч людей з Лівану під час війни Ізраїлю з "Хезболлою". Станом на 2022 рік у країні мешкало 86 тисяч американців.


Теги: ІзраїльИзраильЭвакуацияЕвакуаціяАмериканцыамериканціЛіванЛиванХезболлаСША

Дата і час 29 червня 2024 г., 10:05     Переглядів Переглядів: 1424
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.072438