АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Путін публічно назвав «Талібан» своїм союзником

Читать на русском
Путін публічно назвав «Талібан» своїм союзником
Путін публічно назвав «Талібан» своїм союзником

Кремлівський диктатор Володимир Путін назвав афганський рух "Талібан" союзником РФ у боротьбі з тероризмом. При цьому він не зважав на те, що в Росії цю організацію включено до переліку терористичних.

Таку заяву Путін зробив 4 липня за підсумками саміту країн ШОС в столиці Казахстану Астані. В Мережі оприлюднили відповідне відео.

Як терористична організація може бути союзником у боротьбі з тероризмом, зрозуміти важко. За логікою ж російського диктатора, "Талібан" контролює владу в Афганістані й тому зацікавлений у стабільності в цій країні.

"Таліби, рух "Талібан" узяв на себе певні зобов’язання. І в цілому, як і раніше, є питання, які вимагають постійної уваги й усередині країни, і міжнародної спільноти. Але в цілому треба виходити з того, що таліби контролюють владу в країні. І в цьому сенсі таліби, звичайно, є нашими союзниками в боротьбі з тероризмом, тому що будь-яка влада зацікавлена в стабільності в тій державі, якою вона керує", – заявив Путін.

Він додав, що "Талібан" зацікавлений у тому, щоб в Афганістані "все було стабільним, спокійним і підпорядкованим певним правилам".

"І ми неодноразово отримували такі сигнали з боку руху "Талібан" про те, що вони готові працювати з нами й на антитерористичному треку", – заявив диктатор.

Країни Заходу не визнають "Талібан" законним урядом Афганістану. Президент США Джо Байден заявив, що таліби мають пройти довгий шлях, якщо вони хочуть міжнародного визнання.

Росія ж може виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій. У травні цього року міністерство юстиції та МЗС РФ доповіли Володимиру Путіну, що Москва може вдатися до такого кроку.


Теги: Шанхайская организация сотрудничества (ШОС)ТалибанПутінПутин

Дата і час 05 липня 2024 г., 08:13     Переглядів Переглядів: 1482
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.353268