АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

Польща заохочуватиме українців повертатися додому для служби у ЗСУ

Читать на русском
Польща заохочуватиме українців повертатися додому для служби у ЗСУ
Польща заохочуватиме українців повертатися додому для служби у ЗСУ

Про це йдеться в угоді про співпрацю у сфері безпеки між Україною та Польщею, укладеною 8 липня цього року під час візиту президента Зеленського до Варшави.

«Польща на прохання України заохочуватиме громадян України повертатися до України для служби у Збройних Силах України та інших Силах безпеки та оборони», – ідеться у 14 пункті документа. Як виглядатиме це «заохочення», в угоді не уточнюється.

Нагадаємо, під час візиту до Варшави 8 липня Зеленський підписав із Туском угоду про співпрацю України та Польщі у сфері безпеки. Документ передбачає можливість перехоплення ракет та дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку до Польщі, а також формування української бригади добровольців.

За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, у Польщі вже кілька тисяч українців зареєструвалися для участі у формуванні української бригади добровольців.

Серед зареєстрованих багато хто висловив бажання служити і підтримувати своїх співвітчизників, але при цьому вони наголосили, що не хочуть вирушати в бій без належного навчання та екіпірування.

Сікорський зазначив, що Польща візьметься за навчання та спорядження добровольців, після чого вони будуть надані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації. «Якби кожна європейська країна вчинила так само, Україна мала б кілька бригад», – заявив міністр.


Теги: УкраїнціУкраинцыВоинская службавоенная службаВійськова службаЗСУВСУПольщаПольша

Дата і час 15 липня 2024 г., 20:07     Переглядів Переглядів: 2225
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.06184