АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Ексглаві МВС Захарченку повідомили про нову підозру

Читать на русском
Ексглаві МВС Захарченку повідомили про нову підозру
Ексглаві МВС Захарченку повідомили про нову підозру

Правоохоронці повідомили про нову підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. Слідство вважає, що у 2022 році він намагався схилити українських чиновників до державної зради.

Про це повідомляють ДБР та Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Захарченко дзвонив українським чиновникам з пропозицією підписати договір з РФ про «дружбу та захист», що означало добровільну здачу ворогові територій в обмін на заняття «високих посад».

«При цьому, зрадник наголошував, що діє від імені керівництва РФ. Надалі, ексміністр брав участь у створенні та публікаціях низки відеозаписів, дайджестів, з метою формування в суспільстві антивладних настроїв для надання РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України. У своїх виступах експосадовець виправдовує та визнає правомірною збройну агресію РФ проти України, прославляє представників збройних формувань РФ», – заявили в ДБР.

Йому повідомили про підозру у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України).


Теги: ДержзрадаДержавна зрадаГосизменаПідозраподозрениеНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаОфис ГенпрокурораОфіс генпрокурораГейл БродбрукЗахарченко ВиталийМВСМВД Украины

Дата і час 17 липня 2024 г., 10:13     Переглядів Переглядів: 1768
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.494132