АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 16°C
Чернігів: 13°C
Суми: 11°C
Львів: 14°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 16°C

У Польщі зростає кількість ув’язнених-іноземців: українців, грузинів і білорусів більшість

Читать на русском
У Польщі зростає кількість ув’язнених-іноземців: українців, грузинів і білорусів більшість
У Польщі зростає кількість ув’язнених-іноземців: українців, грузинів і білорусів більшість

У Польщі стрімко зростає кількість ув’язнених-іноземців, більшість із них — українці.

Сьогодні у польських в’язницях утримується вдвічі більше засуджених іноземців, ніж у 2020 році. Серед найчисленніших груп ув’язнених — українці, грузини та білоруси.

Згідно зі статистикою Міністерства юстиції, на 31 грудня 2020 року у польських в’язницях утримувалося 1267 іноземців. Через чотири роки їх кількість збільшилася до 2407 осіб. Більшість із них відбувають покарання за злочини проти безпеки дорожнього руху, громадського порядку та вбивства.

Найчисленнішу групу ув’язнених серед іноземців становлять українці — 1261 людина, за ними прямують грузини — 330 та білоруси — 146. Також у польських в’язницях перебувають громадяни Руанде, Сенегалу, Палестини, Йорданії, Марокко та Фінляндії.

Професор кримінології Брунон Холіст пояснив, що емігрантам важко адаптуватися до нових умов життя. Він зазначив, що Польща приймає найбідніші верстви іноземців, яким складно знайти себе у новій реальності, що призводить до зростання злочинності серед них.

Колишній голова польської тюремної системи Павло Мочидловскі вважає, що умови у польських в’язницях значно кращі, ніж на батьківщині багатьох ув’язнених. Тому українці та білоруси не так сильно бояться відбування терміну у Польщі, як у своїх країнах.

Мочидловскі зазначив, що для іноземних ув’язнених важливо відчувати підтримку представників своєї країни. Мовний бар’єр також відіграє значну роль, і важливо постійно вивчати культурні особливості, потреби засуджених іноземців та вирішувати питання перекладу документів, щоб уникнути несподіваних проблем.

Наприклад, деякі іноземці серйозно ставляться до дієти. Тому, якщо неправильно скласти раціон харчування, що відповідає їх дієтичним вимогам, можуть виникнути серйозні проблеми.

Крім того, колишній глава польської тюремної системи зізнався, що необхідно готуватися до подальшого збільшення числа ув’язнених-іноземців. Він наголосив на важливості підготовки системи до цієї ситуації, щоб забезпечити безпеку та порядок у в’язницях.

Дані Центрального управління пенітенціарної служби показують, що станом на 29 лютого 2024 року загальна кількість ув’язнених у Польщі становила 74 417 осіб, з них 3 823 жінки, що становить 5,1% від загальної кількості.

Найбільша кількість засуджених та осіб, які утримуються під вартою до суду, була віком від 31 до 42 років (31 291 особа), що становило 43% від загальної кількості ув’язнених. 563 особи відбували довічне ув’язнення в Польщі.

Найбільша кількість ув’язнених відбувала покарання за злочини, скоєні проти:

  • майна (крадіжка, крадіжка зі зломом, грабіж, здирство) – 29 333 особи (39%);
  • сім’ї та догляду (жорстоке поводження, несплата аліментів) – 9 621 особа (13%);
  • життя та здоров’я (вбивство, ненавмисне вбивство, участь у бійці або побиття) – 9 410 осіб (12,6%);
  • безпеки на транспорті (ДТП та дорожньо-транспортні пригоди, водіння у стані алкогольного сп’яніння) – 6 856 осіб (9%);
  • Закону про протидію наркоманії – 4604 особи (6%);
  • сексуальної свободи та моральності (згвалтування) – 3 953 особи (5%).
  • за ненавмисне вбивство було засуджено 127 осіб (0,2%).

Теги: ЗаключенныегрузинибілорусиУкраїнціУкраинцыПольщаПольша

Дата і час 18 липня 2024 г., 20:41     Переглядів Переглядів: 1695
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.065002