АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Зеленський виступив на засіданні Кабінету Міністрів Великої Британії

Читать на русском
Зеленський виступив на засіданні Кабінету Міністрів Великої Британії
Зеленський виступив на засіданні Кабінету Міністрів Великої Британії

Президент України закликав дозволити Києву завдавати ударів по російській території.

Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю взяв участь у засіданні британського Кабінету Міністрів. Востаннє уряд Великої Британії запрошував на своє засідання закордонного лідера 27 років тому. Це був тодішній президент США Білл Клінтон.

Виступаючи на засіданні, Зеленський закликав дозволити Україні удари по території Росії. «Наразі нам бракує відповіді на запитання, чи можемо ми використати далекобійну зброю, – сказав український президент. – Будь ласка, переконайте інших партнерів скасувати обмеження».

Виступити на засіданні британського уряду Зеленського запросив новий прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер. "Україна перебуває і завжди перебуватиме в центрі уваги цього уряду, і тому цілком очікувано, що президент Зеленський виступить з історичним зверненням до мого кабінету", - заявив Стармер напередодні засідання.

Напередодні український президент взяв участь у саміті Європейського політичного співтовариства, що проходить у Британії. Там він також закликав зняти обмеження щодо використання Україною зброї далекого радіусу.

Зеленський та Стармер провели і двосторонню зустріч. Вона тривала приблизно 35 хвилин. Британський прем’єр-міністр наголосив, що Лондон прискорить постачання допомоги Києву. Глава оборонного відомства Великої Британії пообіцяв, що Україна отримає її впродовж ста днів.

У п’ятницю Зеленський також повідомив у соцмережі X, що Польща ухвалила рішення про прискорення постачання винищувачів F-16 в Україну. Відомо, що напередодні він зустрівся із головою польського уряду Дональдом Туском.


Теги: Стармер КирНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленскийВеликобританіяВеликобритания

Дата і час 19 липня 2024 г., 17:33     Переглядів Переглядів: 1432
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.380454