Головнокомандувачу Збройних сил України Олександрові Сирському 26 липня виповнюється 59 років. 

У 1996-му Сирський закінчив Академію Збройних сил, а в 2005-му – Національний університет оборони. На початку 2000-х був командиром 72-ї механізованої бригади та долучений до співпраці України з НАТО. У 2009-му році отримав звання генерал-майора. 

Безпосередньо перед початком АТО Сирський був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ. У 2015-му, коли точилися бої за Дебальцеве, – одним із головних командирів АТО. Тоді Сирський зміг вивести українських військових із майже повністю оточеного росіянами місто.

Разом із начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком виїжджав до самого міста. За це 14 березня 2015 року його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

У 2016 році він очолював Об’єднаний оперативний штаб ЗСУ, який відповідав за оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. А 2017 року став командиром усієї Антитерористичної операції на сході України, яку згодом замінила Операція Об’єднаних сил.

Із 5 серпня 2019 року Сирський став командувачем Сухопутних військ Збройних сил України, а 23 серпня 2020 року отримав звання генерал-полковника. 

Олександр Сирський відповідав за оборону Києва. Для захисту Києва він організував два кільця оборони – у передмісті столиці та на околицях самого міста.

За оборону Києва Зеленський нагородив Сирського званням "Герой України". 

Із осені 2022 року Сирський як командувач ОСУВ "Хортиця" відповідав за оборону Бахмута.

8 лютого 2024 року  Володимир Зеленський призначив Олександра Сирського на посаду Головнокомандувача ЗСУ.