АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

У РФ заявили про удар «Нептуном» по Курській області: у Генштабі ЗСУ відреагували

Читать на русском
У РФ заявили про удар «Нептуном» по Курській області: у Генштабі ЗСУ відреагували
У РФ заявили про удар «Нептуном» по Курській області: у Генштабі ЗСУ відреагували

Генштаб офіційно не підтвердив, що для удару по об’єкту ЗС РФ у Курській області запустили ракету "Нептун". Повідомлення супроводжує фото, яке показує яскравий спалах у небі над невказаним населеним пунктом.

Українські засоби ураження вдарили по складу зброї та військової техніки ЗС РФ у Курській області. Для того, щоб здійснити удар, залучили підрозділи Військово-морських сил ЗСУ та інші у складі Сил оборони. Про удар по російській території, який відбувся в ніч проти 31 липня, і в якому могла брати участь ракета "Нептун", Генштаб ЗСУ розповів на сторінці Facebook.

Генштаб підтвердив, що вночі українці атакували склад зброї, розташований у глибині російської території. Щоб знешкодити засіб ураження ЗСУ, ворог застосував сили протиповітряної оборони. Втім, у точках, по яких цілилися ЗСУ, зафіксували вибухи, йдеться в повідомленні. Наразі уточнюється, які саме ушкодження завдали ворогові.

Чим саме вдарили по ЗС РФ – ракетами чи дронами, українське командування не уточнило. Натомість прикріпило до повідомлення "ілюстративне фото" з вогненним спалахом.

Удар по РФ, ракета Нептун, Курська область, Генштаб, 31 липня qhiqqkikxiddqant

Якщо фото, опубліковане Генштабом ЗСУ, освітлити, то можна побачити, що спалах відбувається десь у полі чи в небі на околиці міста. Неможливо зрозуміти, який населений пункт потрапив у кадр, і що означає спалах — момент запуску, влучання чи збивання.

Удар по РФ, ракета Нептун, Курська область, Генштаб, 31 липня, фото

Удар по РФ, ракета Нептун, Курська область, Генштаб, 31 липня, фото, населений пункт

Зазначимо, вранці 31 липня губернатор Курської області заявив, що вночі нібито відбулася атака зграї українських безпілотників. За його словами, атаку успішно відбили та є лише невеликі пожежі від падіння уламків на одному з неназваних об’єктів.

Пізніше з’явився звіт Міноборони РФ про нічну атаку. Російське командування повідомило, що ЗСУ запустили по військових об’єктах 19 дронів та одну ракету "Нептун". У звіті стверджують, що всі засоби ураження знешкодили, хоча справді є загоряння. "Нептун" – протикорабельна ракета, призначена для влучання бійцями ВМС по кораблях противника. Під час вторгнення її переробили і тепер вона здатна бити по наземних цілях.


Теги: Ракета НептунПожарпожежаБПЛААтакаГенштаб ВСУКурская областьРосіяРоссия

Дата і час 31 липня 2024 г., 10:35     Переглядів Переглядів: 1893
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.323364