АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

CNN: У найближчі 72 години Іран почне великомасштабну атаку на Ізраїль

Читать на русском
CNN: У найближчі 72 години Іран почне великомасштабну атаку на Ізраїль
CNN: У найближчі 72 години Іран почне великомасштабну атаку на Ізраїль

Іран і його союзники розпочнуть масовану атаку на Ізраїль у найближчі 72 години. Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю на знак помсти за вбивство в Тегерані лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Про це повідомив CNN.

"Хаменеї віддав наказ на екстреному засіданні Вищої ради національної безпеки Ірану в середу вранці, незабаром після того, як Іран оголосив про вбивство Ганії", — зазначили анонімні джерела видання.

Своєю чергою, Ізраїль, який воює з ХАМАСом, не визнав і не заперечував вбивство Ганії, який перебував у Тегерані на інавгурації нового президента Ірану.

Алі Хаменеї, який має останнє слово в усіх державних справах, а також є головнокомандувачем збройними силами, доручив військовим командирам Революційної гвардії й армії підготувати плани як нападу, так й оборони у випадку, якщо війна розшириться і Ізраїль або США завдадуть удару по Ірану.

У своїй публічній заяві про смерть Ганії лідер Iрану дав зрозуміти, що його держава помститься.

"Ми вважаємо помсту за його кров нашим обов’язком, оскільки це сталося на території Ісламської Республіки. Ізраїль створив умови для отримання суворого покарання", — заявив Хаменеї.

Ганію вбили приблизно о другій годині ночі за місцевим часом 31 липня після відвідування церемонії та зустрічі з Хаменеї. Це вбивство шокувало іранських чиновників, які описали його як перетин червоної лінії. Багато іранських прихильників уряду й офіційних осіб висловили обурення нездатністю перешкодити вбивству, заявивши, що лише декілька високопоставлених співробітників служби безпеки могли знати, де перебуває Ганія.


Теги: АтакаАли ХаменеиИсмаил ХанияХАМАСІзраїльАтака на ІзраїльИзраильІранИранХаменеи

Дата і час 01 серпня 2024 г., 13:35     Переглядів Переглядів: 2259
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.606441