АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

У Варшаві президент Німеччини вибачився за злочини нацистів

Читать на русском
У Варшаві президент Німеччини вибачився за злочини нацистів
У Варшаві президент Німеччини вибачився за злочини нацистів

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попросив у поляків вибачення за злочини націонал-соціалістів у роки Другої світової війни.

Про це повідомляє DW .

З такою заявою німецький президент виступив у Варшаві напередодні 80-х роковин початку Варшавського повстання, які відзначаються 1 серпня.

"Я прошу – саме сьогодні і саме тут – про прощення", – звернувся німецький президент до учасників повстання, що вижили, в середу, 31 липня, на пам’ятному заході на центральній площі польської столиці за участю сотень слухачів і президента Польщі Анджея Дуди.

"Ми не повинні забувати і не забудемо, які безмірні страждання ми, німці, завдали сусідній країні, з якою жорстокістю та з яким прагненням до знищення німецькі окупанти діяли проти всього населення", – наголосив Штайнмаєр.

Імперіалізм та расизм націонал-соціалістів призвели до "жахливих злочинів", проти яких і виступили учасники повстання, додав він. З минулого необхідно винести урок для майбутнього, зазначив німецький президент.

Штайнмаєр назвав "майже дивом" той факт, що поляки та німці стали добрими сусідами. Шлях до цього був довгим, і тепер Берлін і Варшава взяли на себе зобов’язання "діяти між собою та в інтересах наших сусідів та друзів солідарно та миролюбно", заявив він.

"Цей день також зобов’язує нас до наступного: ми ніколи більше не змиримося з несправедливістю та відсутністю свободи, агресією та окупацією в Європі", - наголосив президент ФРН, нагадавши про російську збройну агресію проти України.


Теги: Анджей ДудаДуда АнджейФранк-Вальтер ШтайнмайерНацистыПольщаПольшаНімеччинаГермания

Дата і час 01 серпня 2024 г., 15:42     Переглядів Переглядів: 1709
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.074936