АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Зеленський засудив застосування сили проти мирних протестувальників у Венесуелі

Читать на русском
Зеленський засудив застосування сили проти мирних протестувальників у Венесуелі
Зеленський засудив застосування сили проти мирних протестувальників у Венесуелі

Президент України Володимир Зеленський засудив застосування сили проти мирних протестувальників у Венесуелі внаслідок їхньої незгоди з підсумками президентських виборів і переобранням чинного президента Ніколаса Мадуро на третій шестирічний термін.

"Засуджуємо застосування сили проти мирних протестувальників і закликаємо всіх поважати вибір народу. Справжні лідери не ховаються від власного народу за спинами найманців", - написав Зеленський у своїй соціальній мережі Х (Твіттер).

За його словами, викликають занепокоєння повідомлення про присутність під час придушення протестів найманців із, зокрема, російського ПВК "Вагнер" разом із урядовими військами. "Куди б не йшли ці головорізи, вони несуть смерть і дестабілізацію", - наголосив президент.

"Це яскравий приклад безсоромного втручання Росії у справи інших країн, а також її звичної стратегії сіяти хаос у всьому світі", - написав Зеленський.

Як зазначив глава держави, "єдиний вихід - це проведення мирних і демократичних процедур, а не засилання вбивць для подальшого загострення ситуації".

Як повідомлялося, 28 липня у Венесуелі відбулися президентські вибори, за результатами яких чинного главу держави Ніколаса Мадуро, який набрав 51,2% голосів, переобрали на третій шестирічний термін,.

Опозиція, зі свого боку, заявила про фальсифікації і закликала до протесту проти переобрання Мадуро. Унаслідок сутичок загинуло вже 12 осіб, ще понад 1 тис. заарештовано.


Теги: Выборы ПрезидентаВибори президентапротестыпротестиЧВК ВагнераЧВК ВагнерЗеленскийНиколас МадуроМадуро НиколасВенесуэлаВенесуела

Дата і час 03 серпня 2024 г., 20:37     Переглядів Переглядів: 1852
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.107533