АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

«Криптогуру» Олександр Орловський вплутався у велике шахрайство

Читать на русскомRead in English
«Криптогуру» Олександр Орловський вплутався у велике шахрайство
«Криптогуру» Олександр Орловський вплутався у велике шахрайство

Організаторам Financial Freedom Academy "світить" від 5 до 12 років позбавлення волі.

FFA-академія (Financial Freedom Academy), так само як і FFA-ком’юніті, засновником та особою яких виступає 26-річний криптогуру Олександр Орловський, з великою ймовірністю є великим шахрайством, за яким стоїть організоване угруповання. Про це йдеться у першій частині спільного розслідування проєктів CRiME та [гучні справи] .

Олександр Орловський у своїх публічних виступах заявляє, що його курси з криптовалютів дозволять студентам вийти на дохід у $1000-2000 ще під час навчання. Також Орловський Олександр стверджує, що на даний момент навчання у нього пройшло понад 15 тис. осіб, і більшість із них стали фінансово успішними.

У розслідуванні йдеться про те, що заяви Орловського навряд чи правдиві. Їх заперечують самі студенти цього криптоментора.

Олександр Орловський qhiddxiqkkihxant

Олександр Орловський

За словами тих, хто заплатив за навчання у FFA-академії (вартість курсів досягає $1,5 тис.), дуже мало хто міг хоч щось заробити.

Ба більше, наші колеги з’ясували , що Financial Freedom Academy, яку нібито започаткував Олександр Орловський, – фейк. Такої юрособи немає ні в Україні, ні в Польщі, ні в будь-якій іншій країні світу, де, як стверджує Орловський Олександр, працює його Академія.

За даними розслідування CRiME та [гучних справ], у діяльності Financial Freedom Academy є ознаки фінансових махінацій. Гроші за навчання у Орловського збирає навіть не сам Олександр Орловський, а фізособи-підприємці, які мають ознаки «підставних».

Зокрема, ФОП Сергутіна Катерина Олегівна , на рахунок якої спільники Орловського намагалися отримати понад 40 тис. грн від автора розслідування. Ця фізособа була зареєстрована лише за місяць до того, як виставила автору рахунок.

Олександр Орловський

Автор припускає, що більшість платежів від студентів, яким Олександр Орловський пообіцяв швидке та легке збагачення, проходять через таких самих «підставних» підприємців.

«Якби на моєму місці виявився якийсь наївний «хом’як», заплатив би за навчання на «косар на тиждень» у Орловського, але Сергутіною, то, усвідомивши свою помилку, отримати назад свої гроші навіть у суді він не зміг би. Тому що Орловському він нічого не платив, а із Сергутіною ні про що не домовлявся», - ідеться в розслідуванні.

Автор приходить до висновку, що Олександр Орловський – типовий представник такого виду пройдисвітів, як «інфоцигани». Мова про шахраїв, які, представляючись успішними професіоналами, за великі гроші продають інформаційні продукти, які не мають жодної цінності.

«Людям за чималі гроші продають по суті марний інформаційно-освітній продукт, безпідставно обіцяючи, що за його допомогою можна досягти фінансового успіху, - йдеться у розслідуванні. - Це дуже схоже на заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою. Тобто злочин, передбачений статтею 190 Кримінального кодексу України. А саме – шахрайство. А оскільки тут задіяний далеко не сам Олександр Орловський, то, швидше за все, ми маємо ч.5 ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та/або організованою групою. А це від п’яти до дванадцяти років «зони з конфіскацією майна».

За різними підрахунками, таким чином Олександр Орловський міг заволодіти близько $4,5 млн.

Водночас у розслідуванні допускається, що Олександр Орловський – не кінцевий бенефіціар шахрайства у Financial Freedom Academy – за аферою можуть стояти досвідченіші пройдисвіти.


Теги: КриптовалютаСергутина КатеринамахінаціїМахинацииШахрайствоМошенничествоОрловский АлександрFinancial Freedom Academy

Дата і час 04 серпня 2024 г., 19:08     Переглядів Переглядів: 2652
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.669737