АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Нардеп пояснив, як діяти, коли примусово затримують та доставляють до ТЦК

Читать на русскомRead in English
Нардеп пояснив, як діяти, коли примусово затримують та доставляють до ТЦК
Нардеп пояснив, як діяти, коли примусово затримують та доставляють до ТЦК

Федір Веніславський визнав, що інколи співробітники ТЦК перевищують посадові повноваження, адже вони "живі люди" та у них "не витримують нерви".

Українці мають право звертатися до суду або до вищого керівництва у разі порушення законодавства представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) та Національної поліції. Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський у відповідь на питання, як діяти, коли чоловіків затримують на вулиці та саджають до автобусів.

Парламентарій зазначив, що такі дії ТЦК мають бути обґрунтовані. Якщо військовозобов’язаний був належним чином повідомлений про необхідність з’явитися до ТЦК та СП, але не виконав цього, поліція має право затримати його, доставити до ТЦК та СП та направити до відповідного тренінгового центру.

Водночас, депутат визнав, що іноді працівники ТЦК допускають порушення законодавства.

"Працівники ТЦК та СП — це живі люди, і нерви часом у них не витримують. Вони допускають порушення законодавства. Ми на це реагуємо як на рівні комітету, так і на рівні відповідного керівництва ТЦК та СП, у Міністерстві оборони, у Генеральному штабі, і всі випадки неправомірних дій перебувають на контролі. Проводяться відповідні службові розслідування".

За його словами, кожен випадок неправомірних дій працівників ТЦК і СП отримує належну оцінку.

"Якщо людина потрапила в ситуацію, яка, на її думку, пов’язана з неправомірними діями або з перевищенням посадових обов’язків посадовцем ТЦК та СП або Національною поліцією, вона має право, як будь-який громадянин, оскаржити ці дії в суді або у вищому керівництві. Можна написати нам на офіційну адресу комітету, офіційну адресу народних депутатів", - пояснив Веніславський.

Він запевнив, що всі такі звернення ретельно розглядаються, проводяться службові розслідування та вживаються відповідні заходи.


Теги: ДепутатыДепутатиВениславский ФедорМобилизацияМобілізаціяТЦК

Дата і час 07 серпня 2024 г., 13:28     Переглядів Переглядів: 2251
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.067299