АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Словаччині для українців змінили правила оформлення тимчасового захисту

Читать на русском
У Словаччині для українців змінили правила оформлення тимчасового захисту
У Словаччині для українців змінили правила оформлення тимчасового захисту

У Словаччині з 6 серпня 2024 року почали діяти нові правила реєстрації для отримання тимчасового захисту. Тепер українські біженці можуть подати документи до будь-якого відділення поліції у справах іноземців, але заздалегідь необхідно зареєструватися онлайн.

Про це повідомили у Visit Ukraine. Там зазначили: без цього подати документи до відділу іноземної поліції буде неможливо.

"Усі українські біженці повинні записатися на прийом у обраному відділенні поліції через систему бронювання. Зарезервувати час можна на сайті міністерства у розділі системи бронювання. На одну дату можна забронювати лише одну людину", – ідеться в повідомленні.

При цьому наголошується: українські біженці можуть звернутися до будь-якого з 13-ти відділень поліції у справах іноземців. Незалежно від місця їхнього запланованого проживання у Словаччині.

Які потрібні документи

Водночас, зазначається, якщо біженець має закордонний паспорт або інший документ, що засвідчує особу, статус тимчасового захисту буде надано негайно. Якщо ж такого документа немає, рішення за заявою буде ухвалено не менш як через 30 днів після її подання.

"Підтвердженням надання тимчасового захисту буде документ про дозвіл на перебування з позначкою DOČASNÉ ÚTOČISKO", – розповіли автори матеріалу.

При цьому вони нагадали: щоб уникнути затримок і непорозумінь, важливо дотримуватись усіх вимог та попередньо реєструватися онлайн. Адже "нові правила оформлення тимчасового захисту у Словаччині спрямовані на спрощення та оптимізацію процесу реєстрації українських біженців".


Теги: СловаччинаСловакияУкраїнціУкраинцыбеженцыБіженці

Дата і час 09 серпня 2024 г., 23:08     Переглядів Переглядів: 1806
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066607