АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

На фронті загинув командир відділення розвідників

Читать на русском
На фронті загинув командир відділення розвідників
На фронті загинув командир відділення розвідників

Захищаючи Україну від російської воєнної агресії, загинув командир відділення БпАК розвідвзводу Юрій Гулій. Молодший сержант воював у багатьох гарячих точках фронту, за віддану службу був нагороджений відзнаками президента й Головкому ЗСУ.

Про втрату сповістив міський голова Ізмаїла Андрій Абрачемко. Саме вдома на Одещині Героя недочекалися дружина й двоє діток.

Юрій Михайлович Гулій народився у Слов’янську, в Луганську здобув освіту за фахом режисера-постановника, своє кохання зустрів в Одесі. Родина жила в його рідному місті, але після російського вторгнення в Україну 2014 року переїхала до рідного міста дружини – Ізмаїл.

А з повномасштабною війною 2022-го чоловік пішов захищати рідну землю, сказавши рідним: "Я не буду чекати, поки вони прийдуть руйнувати і цей дім".

Без батька залишилися син і донька: на фронті загинув командир відділення розвідників eiqekiqkrideant

Молодший сержант Юрій Гулій воював у гарячих точках фронту, отримав поранення у боях під Соледаром і Бахмутом. Але повертався на передову, бо був певен, що має бути саме там, де найбільше затребуваний, де важче за все.

Командир відділення був нагороджений відзнакою "Ветеран війни" (учасник бойових дій), президентською відзнакою "За оборону України" та почесним нагрудним знаком "Сталевий хрест" Головнокомандувача ЗСУ.

Також розвідник встиг взяти участь у проєкті "10 тупих запитань", який збирав допомогу захисникам. Інтерв’ю, в якому саме йому ставили запитання, стало його першою режисерською роботою – і, як з’ясувалося, останньою.

Воїн загинув 2 серпня під час виконання бойового завдання зі захисту України від російської воєнної агресії. У нього залишилися дружина, син і донька, яка цього року має стати першокласницею.

"Мій чоловік дуже хотів, щоб орків тут не було. Він зробив для цього все", – зазначила дружина Героя.

Молодшого сержанта Юрія Гулія буде поховано на Алеї Слави на Новому цвинтарі в Ізмаїлі.

"Висловлюємо щирі співчуття сім’ї та близьким загиблого захисника України. Розділяємо біль вашої втрати. Вічна пам’ять і вічна слава українському воїну, який до останнього подиху захищав рідну Україну і право кожного з нас на життя!" – підкреслили в громаді.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗСУВСУ

Дата і час 12 серпня 2024 г., 07:23     Переглядів Переглядів: 1851
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.088788