АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Путін хоче досягти кордонів Донецької області, але є й інші стратегічні цілі, — нардеп

Читать на русском
Путін хоче досягти кордонів Донецької області, але є й інші стратегічні цілі, — нардеп
Путін хоче досягти кордонів Донецької області, але є й інші стратегічні цілі, — нардеп

Народний депутат вважає, що Росія намагатиметься захопити Миколаївську та Одеську області. Вихід російських військ до Придністров’я є стратегічним питанням для президента РФ.

Досягнення кордонів Донецької області до кінця 2024 року може бути остаточною стратегічною метою Росії з огляду на її втрати та сповільнений темп просування. Таку думку висловив народний депутат від фракції "Голос" та полковник СБУ Роман Костенко в інтерв’ю "Українській правді".

"З тих усіх завдань, які вони ставили собі на початку вторгнення, і які в них залишилися на даний момент на реалізації — це Донецька, Луганська область у межах, для того, щоб можна було щось продати в себе і всім показати, що це було основним завданням", – сказав він.

Костенко зазначив, що Росія намагається зберегти сухопутний коридор у Крим та контролювати південь України, що є критичним для її стратегічних планів. Тому далі окупанти "однозначно намагатимуться захопити Миколаївську та Одеську області", адже це вихід до Чорного моря та Придністров’я.

Оцінюючи тимчасові рамки такого сценарію, нардеп заявив, що "це може бути як і через рік, так і через 10 років". Все залежить від того, як закінчиться війна. Однак парламентарій наголосив, що переговори з Росією можливі лише тоді, коли ініціатива буде на боці України, а агресор зазнає значних втрат та санкційного тиску. Він наголосив, що нинішні умови не сприяють мирним домовленостям на користь України.

"Якщо з Росією і розмовляти, то тільки тоді, коли ініціатива буде за нами, вони зазнають великих втрат, будуть задавлені санкціями. І я думаю, що наше політичне керівництво має це розуміти. Зараз у цій ситуації розмовляти з Росією – це йти на поступки і переносити війну трохи далі, але з іншими наслідками", — пояснив Костенко.


Теги: Нападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаКостенко РоманПутінПутинВС РФ

Дата і час 13 серпня 2024 г., 11:44     Переглядів Переглядів: 1549
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.641514