АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У російському Ростові «судять» дев’ятьох херсонців за «замах» на зрадників Сальдо та Стремоусова

Читать на русском
У російському Ростові «судять» дев’ятьох херсонців за «замах» на зрадників Сальдо та Стремоусова
У російському Ростові «судять» дев’ятьох херсонців за «замах» на зрадників Сальдо та Стремоусова

У російському Ростові-на-Дону 15 серпня відбулося чергове "засідання" у рамках судилища, влаштованого росіянами над дев’ятьма херсонцями. Їх окупанти викрали ще у 2022 році, нині ж звинувачують у "підготовці замаху" на гауляйтера окупованої частини Херсонської області Володимира Сальдо та кількох інших зрадників, зокрема Кирила Стремоусова.

"Підсудні" визнавати свою причетність до того, що їм інкримінують, відмовляються і кажуть про катування. Подробиці розкрили у Центрі журналістських розслідувань, з посиланням на "репортажі з зали суду", опубліковані кремлівськими пропагандистами.

Російські загарбники розкрили деталі "обвинувачення", за яким влаштували судилище для дев’ятьох громадян України, що жили у Херсоні. Костянтина Резніка, Сергія Кабакова, Юрія Тавожнянського, Олега Богданова, Сергія Офіцерова, Дениса Ляльку, Сергія Гейдта, Юрія Кайова і Сергія Ковальського, яких було викрадено ще улітку 2022 року, окупанти обвинувачують в участі "у терористичній спільноті" і "підготовці замаху" на "керівництво адміністрації Херсонської області". 

Зокрема, за версією окупантів, дев’ятеро херсонців нібито збиралися здійснити замахи на гауляйтера Сальдо та кількох інших зрадників: "заступників" Сальдо Кирила Стремоусова та Віталія Булюка, "заступника голови воєнно-цивільної адміністрації міста Херсон" Ігоря Семенчева, а також члена окупаційного "уряду", екснардепа Олексія Ковальова. Останнього, як і Стремоусова, зрештою було ліквідовано невідомими, хоча викрадені херсонці до цього не причетні: на той час вони давно сиділи у російських катівнях.

У ході засідання було допитано "свідка", рідного брата ліквідованого екснардепа, колаборанта Юрія Ковальова. Той видав, що "обвинувачені" нібито замінували водний мотоцикл, на якому Олексій Ковальов їздив "на роботу" до тоді ще окупованого Херсона після руйнування Антонівського мосту. 

Окупанти  eiqeqiehieuant

За версією "свідка", цей водний мотоцикл, що зберігався у його гаражі, нібито могли замінувати Резнік та Кайов, бо ж вони, мовляв, раніше працювали у нього і знали, де знаходится гараж. При цьому сам Кайов, за повідомленнями російських пропагандистів, у суді зазначив: на момент "замінування" цього транспортного засобу він та Резнік вже були викрадені окупантами. Та й нібито поїздки Олексія Ковальова між Херсоном та лівобережною частиною Херсонщини, зважаючи на численні  блокпости росіян і складнощі з транспортним сполученням між правим і лівим берегом, які вже мали місце влітку 2022 року, були неможливі.

Звинувачення ж з боку Юрія Ковальова, як зазначив у суді Резнік, зумовлені конфліктами, що були між ними раніше: брат нардепа-зрадника виявився досить скупим і дуже неохоче розраховувався за виконані роботи.

Окрім того, рідні викрадених чоловіків розповіли  ЦЖР, що у Ковальова колись працювали Костянтин Резнік і Сергій Кабаков – вочевидь, російські журналісти або представники сторони обвинувачення з боку окупантів сплутали його з Кайовим. 

Окупанти

За інформацією російських медіа, двоє з незаконно обвинувачених, Сергій Ковальський і Денис Лялька, заявили в суді, що є українськими військовослужбовцями, тож з них повинні зняти всі надумані обвинувачення. Однак російський суд відмовив їм у цьому.

Також викрадені херсонці розповіли, що росіяни їх катували у підвалі. 

Розгляд "судової справи", що стартував на початку 2024 року, ще триває. Якщо це судилище завершиться "обвинувальним вироком", чоловіків можуть засудити до довічного позбавлення волі.


Теги: Ковалев ЮрийколаборантиСемен ИгорьКовалев АлексейБулюк ВиталийКовальский СергейКайов ЮрийГейдта СергейЛялько ДенисОфицеров СергейБогданов ОлегТавожнянский ЮрийКабаков СергейРезник Константинзамах на життяПокушениеСальдо ВладимирСальдоСтремоусов КириллРостов-на-ДонуРостовСудРоссияРосія

Дата і час 17 серпня 2024 г., 09:21     Переглядів Переглядів: 1986
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.135046