АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У ТЦК розповіли, що треба знати військовозобов’язаним абітурієнтам

Читать на русском
У ТЦК розповіли, що треба знати військовозобов’язаним абітурієнтам
У ТЦК розповіли, що треба знати військовозобов’язаним абітурієнтам

Жінки повинні стани на облік, коли закінчують відповідні навчальні заклади.

Абітурієнтів призовного віку не зарахують до навчального закладу без надання військово-облікового документа, але для військовозобов’язаних жінок існують певні нюанси. Про це "Суспільному" розповів начальник відділу військового обліку, бронювання та впровадження єдиного держреєстру військовозобов’язаних сектору мобілізаційно-оборонної роботи Харківського обласного ТЦК та СП Любомир Хомицький.

За його словами, військовозобов’язані абітурієнти повинні розуміти, що один із пунктів для зарахування в навчальний заклад чоловіків віком від 18 до 60 років - надання військово-облікового документа.

"Без нього людину можуть не зарахувати. Тому насамперед треба подивитись, що там з військово-обліковими документами, де вони, чи дійсні, чи є відповідні відмітки, чи вони відповідають теперішнім умовам тощо", - сказав фахівець.

Водночас, як додав Хомицький, якщо абітурієнт переїздить до іншого міста, звертатися до районного ТЦК не потрібно.

"Такої вимоги у нас немає. Так, є правила військового обліку, які вимагають перебувати на військовому обліку там, де зареєстровано, задекларовано місце проживання в територіальних центрах. Тобто, якщо людина буде декларувати своє місце перебування, наприклад, як внутрішньо переміщена особа на іншій території, то тоді так, виникає обов’язок звернутись до районного ТЦК за місцем реєстрації й стати на військовий облік", - каже співробітник ТЦК.

Він звертає увагу, що інші питання пов’язані з влаштуванням на роботу, навчанням, передбачають виключно ведення військового обліку безпосередньо керівниками відповідних навчальних закладів, підприємств, установ, організацій.

Військовозобов’язані студентки повинні ставати на військовий облік тільки, коли уже закінчують відповідні навчальні заклади й отримують медичну або фармацевтичну освіту. Такі жінки після того, як отримують дипломи, зобов’язані стати на військовий облік. Але абітурієнтки, які тільки починають навчання, такого обов’язку не мають.


Теги: абитуриентыабітурієнтиХомицький Любомирвійськовий облікВоинский учетТЦКЖенщиныжінки

Дата і час 19 серпня 2024 г., 15:21     Переглядів Переглядів: 1908
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.21946