АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 13°C
Харків: 12°C
Дніпро: 14°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 14°C
Суми: 12°C
Львів: 14°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

WP: РФ просувається на Донеччині, незважаючи на успіхи України на інших фронтах

Читать на русском
WP: РФ просувається на Донеччині, незважаючи на успіхи України на інших фронтах
WP: РФ просувається на Донеччині, незважаючи на успіхи України на інших фронтах

У статті з такою назвою The Washington Post стверджується, що досягнення України під час двотижневого наступу на російські території не зупинили зусилля російських військ у східній частині країни. Це спричинило евакуацію Покровська.

Карти з відкритих джерел демонструють просування російських підрозділів до сіл Гродівка, Червоний Яр і Новогродівка на схід від Покровська. Це може свідчити про можливий прорив російських військ, вважають експерти.

"Є деякі свідчення того, що російські сили фактично наступають на останню лінію оборони під Покровськом", - зазначив військовий аналітик віденського Центру нової американської безпеки Франц-Штефан Гаді.

Втрата Покровська, ключового логістичного вузла на перетині двох основних доріг на сході України, відкриє шляхи для подальшого просування Росії у цьому промисловому регіоні, який довгий час був центром її наступу.

За словами аналітиків, неухильне просування Росії вказує на можливі недоліки у стратегії України, оскільки надії Києва на обмеження російських успіхів на сході за допомогою перекидання резервів у Курську область поки що не виправдовуються.

«Ситуація на Донбасі виглядає дуже насторожливо для мене», - каже військовий аналітик Гаді.

За його словами, Росія, як і раніше, має значну перевагу в живій силі та вогневій могутності над українськими військами.

«Найважливіше питання полягає в тому, які резерви тепер недоступні» у Покровську, які могли б бути доступними, якби не операції у Курській області, сказав Гаді.

«Війна — це завжди вибір… Питання в тому, чи правильний це вибір — направити сили на розширення лінії фронту… чи було б розумніше утримати резерви та стабілізувати лінію фронту на Донбасі?» — запитує Гаді.


Теги: Штефан ГадиФранц-Стефан ГадиРоссияРосіяоккупантыокупантибоевые действияфронтНападение России на УкраинуНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 19 серпня 2024 г., 23:34     Переглядів Переглядів: 2012
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.641769