АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Нардеп Костенко про місцевих і бої на Курщині

Читать на русском
Нардеп Костенко про місцевих і бої на Курщині
Нардеп Костенко про місцевих і бої на Курщині

Операція в Курській області показала майстерність військового керівництва України і професіоналізм українських військових, вважає Роман Костенко.

Спецоперація ЗСУ в Курській області не є "легкою прогулянкою", але по співвідношенню досягнутих цілей і втрат вона досить успішна.

Про це в інтерв’ю NV сказав народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко.

"Це не є легка прогулянка. Якщо рівняти масштабні операції, які проходять вже зараз на території України з 2022 року, то Курська навіть по співвідношенню досягнутих цілей і втрат досить успішна. Повірте, коли ці втрати колись покажуть, то побачимо, що наші воїни б’ються там досить героїчно і ворогу завдають набагато більше втрат, ніж отримують самі. Хоча зараз вже складніше, ніж в перші дні", — розповів Костенко.

Він додав, що зараз ЗСУ закріплюються на захоплених територіях і змогли відтягнути на себе війська з інших напрямків, а сама операція на Курщині показала майстерність військового керівництва України і професіоналізм українських військових. Роман Костенко також зауважив, що дуже добре, що президент України Володимир Зеленський "включився у ведення бойових дій", що бачать солдати, і добре, що президенту доповідають і про Курський напрямок, і там, де ворог має ініціативу.

"Ми раніше не так часто бачили, коли президент заслуховував головнокомандувача. Взагалі не бачили", — сказав Костенко.

Що стосується місцевого населення, яке залишилося на Курщині, на територіях, які зараз перебувають під контролем ЗСУ, Костенко наголосив, що жодного спротиву, як це відбувалося в Україні, не було.

"Абсолютно нічого подібного ми не спостерігаємо. Ми бачимо, що прикордонники і митники, які там проживали, одразу втекли. Місцеве населення, яке залишилося, там багато українськомовних. Ніхто там коктейлі Молотова не робив. Вони спілкуються, наші військові допомагають. Проблем із тим, що наші там погано до когось ставляться чи є якась протидія, я цього не знаю", — розповів він.


Теги: Прорив кордону в Курській областіКостенко РоманВойнаВійнаКурская областьКурська областьЗСУВСУ

Дата і час 19 серпня 2024 г., 23:51     Переглядів Переглядів: 1747
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.484357