АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 14°C
Харків: 11°C
Дніпро: 13°C
Одеса: 17°C
Чернігів: 15°C
Суми: 11°C
Львів: 16°C
Ужгород: 15°C
Луцьк: 16°C
Рівне: 16°C

Британська розвідка пояснила, що означає перекидання Росією "космічної піхоти" на Курщину

Читать на русском
Британська розвідка пояснила, що означає перекидання Росією "космічної піхоти" на Курщину
Британська розвідка пояснила, що означає перекидання Росією "космічної піхоти" на Курщину

Російське командування кинуло на захист Курської області, де триває операція українських Сил оборони, "космічний" підрозділ. Йдеться про сформований із особового складу Військово-космічних сил ЗС РФ мотострілецький полк, куди увійшли оператори радіолокаційних станцій раннього попередження та персонал важкої бомбардувальної авіації.

Використання вузькопрофільних фахівців з раніше пріоритетних для російської армії напрямків у якості піхоти демонструє ймовірну нестачу особового складу в окупаційній армії і у перспективі знижує спроможність РФ відвоювати підконтрольовану ЗСУ частину Курщини. Про це йдеться у новому зведенні британської розвідки, що було опубліковане Міністерством оборони Великої Британії.

Так, у британському оборонному відомстві звернули увагу на оприлюднену російським виданням "Важные истории" інформацію про перекидання до Курської області специфічного підрозділу. Йдеться про мотострілецький полк, який російське командування у травні 2024 року сформувало з особового складу Повітряно-космічних сил РФ. Він підпорядковується російському північному угрупованню військ.

Особливістю згаданого підрозділу стало те, що у якості піхоти в нього включили вузькопрофільних військових фахівців, що раніше працювали на радіолокаційних станціях раннього попередження та важких бомбардувальниках дальньої авіації РФ. 

"Відволікання фахівців з цих раніше пріоритетних сфер, ймовірно, демонструє постійну нестачу персоналу. Їх використовують у ролі піхоти, явно не за призначенням, що може зменшити спроможність Росії відбити територію в Курській області", – зазначено у повідомленні.

У МО Британії також додали, що російське вище військово-політичне керівництво докладає зусиль для подальшого розвитку нових підрозділів та нарощування темпів вербування особового складу, аби забезпечити можливість продовжувати ведення виснажливої війни проти України.

"Високий рівень втрат означає, що Росії необхідно постійно поповнювати особовий склад піхоти на передовій, що майже напевно обмежуватиме здатність Росії створювати підрозділи більшої спроможності", – додали у британському оборонному відомстві.


Теги: Британська розвідкаБританская разведкаКурская областьПрорив кордону в Курській областіКурська областьВКС РФВоздушно-космические силы РФ (ВКС РФ)

Дата і час 21 серпня 2024 г., 16:20     Переглядів Переглядів: 2285
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

10 жовтня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.540472